18 Ocak 2022

star trek: discovery s03e08:

 The Sanctuary

--- spoiler ---

.book salağını kadroya aldılar, memleketinde olaylar çıkmış, kardeşi bunu çağırmışmış, bunlar güya sadece gözlemci olarak gitmişti ama yine müdahale ettiler. yeşil sıfatlılarla düşman oldular, özetle budur. yine emre karşı gelmiş oldular, standart artık yani.

.bu empat arkadaşlar niye gezegenlerini kontrol edememiş? kalkan falan yapıyorlar ama yaratıkları kontrol edecek kapasiteleri yok diyor, var mı böyle bir mantık? aşırı saçmaydı, aç kalmamak için yeşil suratlılara ihtiyaçları varmış.

.onların da dilityumu bitiyormuş, anteni kesik arkadaş bu konuda yardımcı olacakmış, ondan onu istiyorlarmış. mevzu nedir bilemiyorum ama bunların hikayesi karın ağrısı gibi resmen. elemanı vermediler, gezegen bombalandı falan filan derken günü kurtardılar.

.pilot kadın kendi başına saldırmış oldu. gemideki kediyle birlikte savaş yaptılar, görüntüler de iyi değil, olayın da bir mantığı yok. koskocaman gemi bir tane gemiyi vuramadı falan, olacak iş mi lan bu?

.gezegende kardeş kavgası oldu, kardeşini teslim etmesini istedi, ilk edecekti, sonra vaz geçti falan baya saçmaydı, günün sonundas discovery'nin yardımı ile empatik sinyalleri güçlendi ve çekirgelerden temizlediler, onların da çekirgesi bu yani.

.georgiou iyi durumda değil, onun mevzusu çıkacak gibi görünüyor. hem kafayı yiyebilir hem ölebilir, sorunu nerde başladı, niye böyle oldu bilemiyoruz.

.gay arkadaşlar birliği kuruldu resmen, bir bölüm veriler analiz edilemedi. yangın olayı esas olay ama geciktiriyorlar.

--- spoiler ---