20 Ocak 2022

Ich bin dein Mensch

 

çok az bir güzel muhabbet dönüyor, yani isteseler çok daha güzel bir felsefe ekleyebilirlermiş ama onun yerine saçma bir yere gitmiş. komikliği pek yok, esas kadın oyuncu hiç olmamış. legions dizisindeki arkadaş güzel oynamış aslında, belki ters köşe falan yaparlar dedim ama yeltenmediler bile. zaten robot olup olmadığı konusunda pek bir çaba da sarf etmiyorlar, mevzu o değilmiş gibi yapıyorlar ama başka mevzu yok filmde. filmin en güzel kısmı müzikleriydi, çok tatlı bir müzik eklemişler, tebrik ettim.

--- spoiler ---

.bir kere gönülsüz bir denek olmasının sebebini iyi açıklamıyorlar, yok efendim fon lazımmış da mecburen katılmış da kendi araştırması içinmiş de falan gibilerinden bir şey ama ne alaka? başka para kazanılacak yer mi yok? zaten filmin esas olayı bu. gönülsüz kadın, gerçek olmadığını bildiği bir sevgiye tutunmaya çalışırkene... şeklinde özetlenebilir.

.en önemli kısmını düzgün yapmayınca devamı da düzgün gelmiyor. zaten robot namına bir şey göremiyoruz, hadi onu ucuza getirmişler, arkadaş iyi de oynamış, ona da lafım yok ama niye mevzu bir yere varmadı?

.önce  yaptığı araştırmanın zaten yapıldığını gördü, sonra sarhoş olup sevişmeye çalıştı. müze kaçamağından sonra seviştiler, ardından uyanınca üşür diye üzeri örttü ve bu yüzden robotu yollamaya karar verdi. robot kardeş gitmedi, çocukluk anısı olan yerde bekledi ve film orada bitti. bunlar sonsuza kadar mutlu yaşadılar efekti ama tabii ki yok öyle bir şey. romantizmleri de buraya kadarmış.

.bunun içersine kahve içmek isteyen eski sevgilisi mi? bir kürtaj olayı sıkıştırmışlar, kadın bebek sahibi olamayacak diye üzülüyormuş, bunlar da çeşnisi olmuş. robot bunları anlatınca basit geliyormuş. kadın klasik tabir ile ne istediğini bilmiyor. romantizmden de gram anlamıyor.

.robot sarhoş olunca bundan faydalanmıyor, birlikte müzeye gittikten sonra sevişiyorlar, o kısım da çok mühim, ahlaklı bir robot kardeşimizmiş.

.ben bilim kurgu niyetine izlemiştim ama türünde de öyle bir şey yazmıyormuş, belki o yüzden çok yanlış gelmiş olabilirim, en azından üç beş felsefi bir şey konuşsalarmış bari.

--- spoiler ---