16 Ocak 2022

the expanse s06e05:

 Why We Fight

--- spoiler ---

.dizi bitecek amos hala kerhanelerde dolanıyor. bunalım hiç yakışmıyor amos sana, özleyeceğiz arıza karakterini şimdiden ama ne bileyim sondan bir önceki bölümde pek bir şey olmadı. tüm olayları son bölüme bırakacaklar, tabii ki bir bölüm süresi de yetmeyecek.

.ölen küçük kardeşini geri getirdi ama gözleri farklı, dünyayı farklı görüyor. hemen hayvan mezarlığı filmi oldu, evrenin öbür ucunda hikaye yine böyle maalesef. 

.holden yine naif bir arkadaşımız marcus'a evreni tehdit ediyorsun halkaları kullanmayın falan dememizi istedi, açıp ben söyleyeceğim yani, avasarala dünyayı tuttuğu için oradan benimsedim. aslında iyiler tam iyi oldu diyebiliriz, başlarda yaptığı işkencenin günahını falan çıkarttı.

.tabii esas konu iki sezondur bu, protomolekül ile ilgili bu arkadaşlar diğerlerini tehdit ediyor, geçenlerden bazısını da pat diye öldürebiliyor, olayları nedir belli değil, son bölüm de belli olamayacak ama evreni tehdit eden bir şey varken savaşlar anlamsızdır mesajı verilecek gibiydi. bir taraftan öyle gerçekten ama bunu zaten uzaylı muhabbetine yapmışlardı.

.geriye normal savaş kalıyor. halkanın orada marslılar daldı bunlara, ilk öldürüyor gibilerdi ama oraya yerleştirilmiş bir silah bunların hepsini öldürdü. bu durumda marcus kazanabilir demeye getirdiler, bir sürü gemi kaybettiler.

.drummer devreye girdi. ceres'e su ve yemek getirdi. avasarala ile anlaştı, bölüm öyle bitti. birlikte marcus'a karşı savaşacaklar, iyi güzel ama işler buraya gelmeden de anlaşabilirlerdi, kuşaklı olaylarını hiç sevmedim, hala sevmiyorum, dizinin bütün olayı bu maalesef ama diğer konuları çok daha güzeldi hep...

.naomi'nin konuşması karın ağrısı gibiydi ama drummer yine de duygusallaştı. ekibinden kolu kopan arkadaş tedavi olamadı, kızcağız da yanında kaldı. bunların da hikayesi buraya kadarmış.

.marcus'un oğlan bir şeyler yapsa bari diyoruz. iş arkadaşının abisi ceres'de ölmüş, hem de kendi yerleştirdiği bombalar ile. kuşaklı kimse zarar görmeyecek demişler ama nasıl inandıysa salak işte, bu durumda babasına atarlanması lazım. babası kızgındı, savaş nidaları ile biraz kızgınlığı geçtiydi ama durumu anlamaktan uzak görünüyorlar...

--- spoiler ---