13 Ocak 2022

the expanse s06e04:

 Redoubt

--- spoiler ---

.marcos karın ağrısı gibi. öldürülmediğine şükretmeleri lazım ama teröre devam edecekler. oğlan bunu fark etti ama hala babasının yanında olacak, bunların derdi bitmez. ayrıca holden çocuğunun katili olmak istemiyorum dedi, iyi güzel de o halde göreve niye çıkıyorsun arkadaş? kabul etmesene görevi?

.drummer bölümü kurtardı. marcos'a karşı geldi, bildiri yayınladı. ekipten bir elemanın kolu koptu. atmaya çalıştıkları kadın olmasa ölecekti, bu gibi durumlarda yardımcı olabiliyormuş, en azından bunu gösterdi, tabii yararlarına göre adam tutmaları da ayıp, hani bunlar hep birbirini seven mürettebattı?

.ceres'teki patlama ve video konusunda propaganda yapacaklar, kedili abimiz iyidi aslında mevzu da güzel ama bunlarla çözülecek olsa çoktan düzelirdi, işe yaraması düşük ihtimal. marcos'un derdi nedir? iş onda bitecek gibi görünüyor.

.amos ve holden kavgası iyidi. yeni kadıncağız buldu mevzuyu, amos'a iletti, o da holden ile tartıştı. bunu da uzayda yapıyorlar ama bir işe yaramadı tabii. holden dönüp naomi'ye söyledi. o da benim yüzümden ölenler ne olacak dedi. sonra güya kendini açıkladı ama yine de bir manası yok. dediğim gibi, çıkma o zaman bu göreve arkadaş, zorla mı? asker olsan istifa edersin, yakınını öldürmeni isteyemezler herhalde. bunların aşkı da mide bulandırıcı zaten.

.halkanın diğer tarafındaki olaylar nereye varacak? ölümden dönecek mi? çok yavaş ilerliyor. amiral geldi küçük kızla gerçekçi bir konuşma yaptı. kardeşini en son yaratığa taşıyordu, bölüm başlangıçlarında bu hikayeyi veriyorlar. diğer kaybolan gemi falan unutuldu. nereye bağlayacaklar bakalım.

--- spoiler ---