9 Ocak 2022

the expanse s06e03:

 Force Projection

--- spoiler ---

.yine uyuzlandılar, holden naomi'nin veledini düşünerek güneş sisteminin teröristinin bombasını son anda iptal etti, iş bittiydi, bunun için ceza alması gerek, bir şeyler olması gerek, bu kadar olmaz, sinirlerim bozuldu, hani elinden kaçırsa ya da teslim olsalar yine bundan daha iyi olacaktı. daha sezonun başında öldüreceklerini düşünmedim ama bin tane senaryo yapılabilir, olasılık içinden sancılısını seçtiler. naomi'nin durum zaten kayık, bir de bu şekilde olay yarattılar.

.uzak gezegendeki hikaye hala devam ediyor, araştırmacı ailenin çocuğu öldü. hayvan mezarlığı filmi gibi mi olacak? genel hikaye ile ne ilgisi var? ölen kuşun peşinden koşturan küçük kız, hayvanı yediğini düşündüğü canlının onu hayata döndürdüğünü gördü, tabii kesin bilgi mi bilemiyoruz ama anında kardeşi ölünce olayları birleştirdim. zaten velet kızla gelmek istemişti, bu istememişti yine büyük suçluluklar olacak.

.bir de protomolekülü taklit eden bir mantar türü mü ne keşfetmişler, yüksek enerjili düşük emisyonlu bir şeylermiş. bir ara biyolog vardı. o amosu arayıp bunu açıkladı, bilgiler avasarala'ya gitti. bu da güzel hikaye ama yan hikaye olarak kalıyor, bir yere gitmiyor.

.ceres miydi? istasyonların ismini de hatırlayamıyorum. olayların başladığı yer, milyonlarca insan yaşıyormuş. marcos bu arkadaşları soyup gitmiş. bunlar zaten köleydi falan diyor sonra. başkentimiz olacak diye kandırdı, oğlan karşı çıktı falan filan ama dünyalılar gelip bunlara yardım etti, öldürmeye gelmişlerdi ama hikaye buraya döndü. garip aslında.

.roci ile karşılaşınca hemen kafa göz dalmak istedi, silahlarda oğlan vardı, bobbie'nin süper askeri dehası ile bunlar kazandı, marcus kaybetti kaçtı ama oğlan babaya karşı geldi, hikayeyi buraya çevirmek için yapmışlar ama yine de iyi olmadı. daha iyisini bekliyoruz artık.

--- spoiler ---