6 Ocak 2022

the expanse s06e02:

 Azure Dragon

--- spoiler ---

.yine verdiler coşkuyu, güzel oldu aslında ama savaş geliyor ile bitirdiler. gök taşlarının inine girdiler, esas gemide gök taşlarının bilgisi varmış. onu yok etmek yerine bilgiye ulaşmak için bobbie'yi roci'ye göndermişler. kendisi zaten direkt dalmaya müsait şekilde olaylara yaklaştı.

.yeni kadın, mao ailesindenmiş, onlar da işte ilk sezonlarda protomoleküle karılan karıydı, onun kardeşi falan herhalde. o kısmı yine kaçırdık ama doğru düzgün de açıklamıyorlar zaten.

.neyse bu kadın son dakikada bobibe'yi kurtardı ama kusmuğu içinde boğuluyordu. giysi ile modifikasyon kullanması biraz riskli, diğerleri fark etti mi? ondan emin değiliz, holden gelip benden izin almadan kafana göre takılma dedi ama mürettebattan gibi görüldüğüne sevindi, nasıl bir kafa yaşıyorsa artık. kesin böyle kalacak da bakalım nereye kadar ilerleyecek olaylar.

.naomi kafayı yemiş artık uzay boşluğuna giremiyor, zaten özel makyajlar mı nedir? hepsi aşırı yorgun, karanlık görünüyor.

.oğlu desen geçen bölüm arkadaşın öldürmüştü, pek de suçluluk duymadan hayatına devam ediyor. babası olayı kapattı ama çok dertli, aşırı saçma oldu. adalet mülkün temelidir demişler, bu pislik kemerliler, bunu bilmiyor hala.

.öte gezegenlerdeki kızcağız kimdir? ölen kuş ile niye uğraşıyoruz, diğer yırtıcı gelip ölüsünü kaptı, anası bu gezegende nasıl yalnız bırakıyor? bu hikayeyi başlattılar ama ne olduğunu hala anlayamadık.

.geçide giren geminin yok olma görüntüleri ve ilgili istihbarat raporu holden tarafından incelenecek ama geçen sezondan beri aynı olayı devam ettiriyorlar, henüz pek bir ilerleme yok.

--- spoiler ---