6 Ocak 2022

Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus

 

eski tadı yok esprisini sıkıştırmış, eski tattan değil de komedi yerine biraz daha hayat felsefesi tadınla laflar sıkıştırmak istemiş gibi. kalan yerlerde de ne anlatsam olur havasına girmiş gibi. son kısımlara doğru biraz daha duraksıyor zaten. yine de eğlenceli, güldürüyor bir şekilde. aynı kapsamda diğer gösterilerinde zaten aynı formülle güldürüyordu, yani formülasyon olarak bir fark yok, içerik biraz daha azaltılmış. biraz daha özensiz işte. yine de puanı kadar kötü değil, diğerleri ile arasında uçurum yok yani.

--- spoiler ---

.hayata dair muhabbetler iyi olmuş aslında. farklı bir bakış adına bir şeyler yaptığını söylüyor. buna da hakkı var ama tatil olayına kim inanır? ben inanmadım. o kadar çok çalışıyor olamazlar ya da bu arkadaşın o kadar çok çalışması tamamen hırstan olabilir, keyiften olabilir, bir noktadan sonra böyle oluyor. madende çalışıp da tatil yapmamak gibi değil yani, şikayet etmesi saçmaydı.

.chp kadın kolları esprisi çok bayatladı, o kadar çok yapıldı ki bu espri hiç gerek yoktu. bunu anlatması en büyük özensizliği bence, hiç de gerek yoktu. çocuğu ile ilgili muhabbetler hadi zamana göre anlatıyor diyelim ama çok barizdi hepsi.

.aile anıları da bir yere kadar komik, abisi, dayısı, eniştesi hepsini defalarca anlattı. bu da kolaya kaçmak diyebiliriz, gözlem mözlem olaylarından yaşlı moduna dönüş gibi bir şey.

.nasreddin hoca göndermeli oldu, fena değildi. çok komikte değil ama bir taraftan haklı, diğer taraftan hepsi hikaye olabilir. zaten hikaye anlatıcılığının en mühim özelliği bir yerden sonra böyle oluyor.

.pelerin komik değildi, maskenin bir önemi varsa ya da simgesel bir anlamı varsa bilemiyorum. sahne güzeldi, netflix artık her türlü kötü geliyor, nasıl bir ortamsa artık.

.en çok homofobik tepkiselliğe güldüm. netflixte bunu anlatması iyi olmuş aslında. bilim insanı dedikten sonra olaylar başlamış, doğru tespit olabilir. komikti de...

.ağzına ne oldu muhabbeti de güzel tabii, belli bir zümreden sonra bu tarz insanlarla daha fazla karşılaşmıştır, kendi hayatı elbette, bizlere uzak ama komik.

--- spoiler ---