6 Ocak 2022

star trek: discovery s03e04:

 Forget Me Not

--- spoiler ---

.boş beleş bölümlere devam ediyorlar. bu bölüm biraz eğlenceliydi ama yine de hiçbir şey olmadı. üstelik star gate serisinden ortak yaşam olayını direkt kopyalamışlar, geçen bölümde de belliydi ama bunda tarikat gibi olmaları, içindeki görüntüsü falan filan hepsi bire bir aynı nerdeyse, gözü bile beyaza döndü de o ortak yaşamdan dolayı değilmiş.

.çello çalan cinsiyet değiştirmiş arkadaşı oa dizisinde görmüşüz, tipi tanıdık diyoruz ama bir şey olmadan sonuna kadar uzattılar, içlerinden biri yıldız filosu arkadaş, ondan nerede olduklarını öğrendiler, sonraki bölüm gidecekler ama bu dizi cidden izlenecek durumda değil, star trek yüzü suyu hürmetine izliyorum yani.

.bu yeni tip de çok uyuz bir kız, bu cinsiyet olayları ile çok oynadıkları için de bu kadar yapay görünüyor, kendisi cinsiyet değiştirip oğlan olmuş birinin kısa saçlı sevgilisiymiş, bakınız olaya...

.ilk başta geçmişi hatırlamak istemiyor. suya girince geçtiği dünyayı güzel yapmışlar. bir şeyler uzanıyor, parmak uçlarından dokunuyor falan derken sonunda bağlanıyor. son dakika ölmeden önce içindeki ortak yaşamı buna aktarmışlar. insanda böyle bir şeyin olması imkansızmış, gezegene geldiklerinde ortalığı ayağa kaldıracak güruh sonunda selamladı, madem öyle niye tepki gösterdiniz? o da çok saçma oldu. böyle bir tehdit varsa bir tek michael niye geldi? komple şaka gibiler.

.gemide de mürettebat kaynaşma olayına gitti. hepsi çok stresliymiş aman da aman yesinler streslerini, bunları komikli sinema ile sakinleştirdi. bunu yapan da geminin yapay zekası mıdır nedir? acayip acayip konuşmaya başladı. kaptan yemek falan verdi, o yemek pek iyiye gitmedi. pilotlardan birinin içine bir şeyler kaçmıştı. geçen sezondan bir tek hatırladığım bu, arada öldürecek gibi bakıyor ama henüz patlamadı, salak salak tutuyorlar işte.

--- spoiler ---