5 Ocak 2022

the expanse s06e01:

 Strange Dogs

--- spoiler ---

.bu sezona biraz kafaları karışık başladı. marcos dünyaya devamlı taş gönderiyormuş. bir onla mücadele ediyorlar, bir halka ile ilgili sıkıntılar var ona bakıyorlar, bir kuşaklılar kendi aralarında sıkıntılı, oraya dönüyorlar, ne olacağı belli değil.

.marcos'un oğlanın kafası karışmış, dünyayı yok ettiğine mi üzülüyor? yoksa babasını mı kıskanıyor orasını anlayamadım ama durduk yere arkadaşını vurdu. bardaki kız buna ilgi göstermiyor diye kafayı yedi, bir bunların dramı eksik gerçekten, ne gerek varsa artık.

.roci mürettebatına yeni kadın tam katılamamış, gitsin istiyorlar ama bir yerden sonra katılacaktır diye tahmin ediyorum. roci devamlı savaş modunda, taş atan gemileri takip ediyorlar, sinyallerinden esas gemiyi buldular, onla ilgilenecekler ama bir göktaşı üzerinde sürücü dedikleri itici gücü buldular, holden oraya gitti, yanlışlıkla çalıştırdı, naomi kaç maç diye bağırırken vura vura kapattı. naomi mal mal bakınıyor ortalığa, içine karanlık kaçmış gibi, yine eski dertli moda dönmüşler, biraz iç sıkıcı yani.

.dünyada ot bitmeyecek hale gelecek, akdenizin verimli ovalarını gösterdiler. avasalara oralardaydı, sonraki efektleri daha kötüymüş, ciddi ciddi dünyayı öldürmezler herhalde.

.bobbie avasarala ile takılıyor ama işinden sıkılmış, bunu tekrar göreve mi gönderecek? avasarala'nın yer çekimsiz ortam muhabbeti gülümsetti, bu kadın yine yöneyimde her şeye "fuck" diyor ama pek de bir yere varamıyorlar.

.sönük bir başlangıç oldu, bu sezon protomolekülcü arkadaşları yok eden tehdidi ucundan gösterdiler, bir de bilmem ne gezegeninde bir velet vardı, onun hikayesini hiç anlamadık. öyle bitti gitti işte.

--- spoiler ---