4 Ocak 2022

dexter s09e09:

 The Family Business

--- spoiler ---

.çok iyi gidiyor. hop oturup hop kaldırıyorlar. adamlar nasıl etkilediyse ne yapsalar beğeniyoruz belki. şimdi harrison olaylara tanık oldu ama karanlık yolcu olayı biraz göstermelik miydi? hava almaya çıktı ama sanki biraz yargılıyor gibiydi. kanunsuz olayını söyledi, batman gibi takılıyorsun dediler, iyi güzel de tepkileri öyle değildi. bir yerde kopacak gibi duruyor.

.kurt olayını çok hızlı hallettikleri için esas sorun yakalanma meselesi olacak. ilk kural arkadaş, yakalanmaması için yeterince özen göstermedi. sevgilisi olacak şerif karının değişiklerine hiç dikkat etmedi, bu anlamda dexter'a hiç yakışmadı ama öyle bir akıyor ki laf edemiyoruz.

.bu şerif karının durumları anlayıp geri durma ihtimali yok. öyle bir psikopat, podcast'çi kadını da paketlemiş öldürmüş. öldürdüklerini mumyalayıp mekanda tutuyormuş. nasıl bulamamışlar orası anlaşılmaz, suçlarının ortaya çıkması daha iyi olurdu, bu sefer kaçamazdı, öldürmek için bahane aradılar. ölürken de bunu söyledi aslında, oğlanın da aklına girdi o anlamda. zaten oğlanı öldürdüğünü de söylememişti. 

.bir pedofili palyaço hikayesi anlattı. tekrar zarar vermesini engelledim falan dedi, öldürdüğünü zaten anladı, ilk başta söylemedi ama o kadar da aptal değil. sonra iş üstünde görmesi çok acayipti. kurt'ün gelip bunların evini yakması da iyidi. ölmeden önce evini yakıp oğlunu öldürenin jim olduğu notunu karıya bırakmış. karı her türlü olayları anladı ama nasıl tepki verecek. kabul etse de olmayacak, etmese de olmayacak, durumlar garip gerçekten.

.ev yanında bunların evinde kalacaklar, kız öyle istedi. değişik bir sevgililik anlayışı olmaya başladı. deb zamanları alttan alta böyle hikayeler de vardı. şimdi.bu hale geldi olaylar.

.hediye meseleleri gereksiz uzadı. noel kazağı komikti ama dexter kendini fazla kaptırınca olayları göremedi, ben en çok ona takıldım. önceden öldürdüğü adamı falan dikkatsizce paketledi, zaten iğne meselesi çok bariz oldu. veterinerden gidip almış, listesi tutuluyormuş. ketamin dexter diye aratınca google bile buldu ama bu kadar zamandır bulunmayan bir seri katil kendisi. finalde dağıtırlarsa çok üzülürüm. sezonun devamı gelecek mi bilmiyorum.

--- spoiler --