2 Ocak 2022

the expanse s05e10:

 Nemesis Games

--- spoiler ---

.dizi sonunda toparlandı, beş senedir takip etmemizin bir karşılığı oldu. normalde kötüye gider ama kötü başlayıp iyiye giden diziler ayrıca sevindiriyor. alex arkadaşımız hakkın rahmetine kavuştu. o şekilde ölmek hiç yakışmadı ama bunlar olan şeyler dediler. yüksek g yedikten sonra kalp krizi geçirmiş, hiç beklenmedik bir anda pat diye gitti adam, durduk yere diziden çıkardılar ama roci için bir pilot getirmiş olabilirler, ondan dolayı öldürmüşlerdir.

.amos tekrar ekibe katıldı, ayak üstü muhabbetleri de güzeldi. karıyı da hemen gemiye aldı, sonra başlarını ağrıtabilir ama yine de iyidi.

.naomi salağı bir türlü ölmedi ama çektiği ızdıraba saygı duydum. baştan beri bu karakteri sevemedim ama bir sürü şey yapmaya çalıştı, kimse anlamadı tam yaklaşacaklardı ki gemiden oksijensiz şekilde atladı. yine ölmedi, öldürmeyen allah öldürmedi. bunu fark ettiler, son saniyede gelip oksijenini bağladılar. nadiren uyan son saniye kurtarışı yaptılar ama içerde alex ölmüş gitmiş, o da çok şaşırtıcıydı.

.drummer savaşmayı reddetti, diğerlerine ateş açtı ve holden'ı kurtardı. kendi adamının ölümüne sebep olduğu için mürettebatı parçalandı. kemerli olayları böyle sürüp gider, hepsi mal bunların ama yine de güzel yaptılar.

.marcus oğlanı gazladıktan sonra kendi halkından adamı idam etti, esas olayı marslılarlaymış. birlikte hareket edip halkadaki koruma yapan gemileri yok ettiler, halkadan geçen marslı gemisi sezon başındaki garip olaya geçti. holden bu konuda uyarıyordu ama garip bir şeyler oldu, açıklamadan bitirdiler. protomolekül marslılarda mı? halkadan sonra ne yapacaklar, hepsi belirsiz.

.avasarala tekrar genel sekreter oldu. hemen kuşaklılar ile teröristleri ayırdı. roci mürettabatını bir başarı hikayesi olarak ulusların birlikte çalışması olarak gördü. bobbie'yi yanına aldı galiba ama savaşmadan ne yapacak bu kadın bilemiyorum.

--- spoiler ---