31 Ocak 2022

star trek: discovery s04e01:

 Kobayashi Maru

--- spoiler ---

.mahvolduk, bu diziyi iyice berbat ettiler. izlemek işkence, bıraksan bir dert, başka izleyecek bir şey de yok doğru düzgün, devam etsen iyice karın ağrısı gibi. geçen sezondaki gibi bir konuyu başlattılar, şimdi de yer çekimi sıkıntısı olmuş, koskoca gezegen yok oldu. empatlar gitti, nedir lan bu? hiç mi bir uyarı sisteminiz yok? hiç mi kaçış planı yok? aniden mi vurdu yani? hepsinin altında araba gibi uzay gemisi olan bir çağdan bahsediyoruz.

.michael kaptan ıkıntıları devam ediyor. başkan olarak atanan kadın nerden tanıdık diyordum, man in the hight castle'daki anne imiş kendisi, yuh dedim ne kadar değişmiş. aslında çok makyaj yok ama kadın çok değişmiş.

.her neyse durduk yere bir istasyonda olay çıkıyor, bunların spor motorları şak diye gidiyor ama mevzuyu çözemiyorlar, ışınlayıp tahliye edemiyorlar, çok parazit varmışmış, ulan geçen sezon radyasyonun ortasında ışınlandınız ya? menüler programlanabilir maddeydi, onu da unutmuşlar bu arada sıkıştırayım.

.boş yere olay çıkardılar, kalkanlar bitti, michael son saniyeye kadar bekletti. yine son saniyede kurtuldular derken birkaç kişi ölmüşmüş, bu da kaptanlığını sorgulayabilirler demekmiş. bu da çok saçmaydı.

.bölümün tek güzel tarafı, başlangıçta kedi muhabbetiydi, onun için bir puanını ekledim yani düşün artık, durum bu kadar vahim.

.saru ve dünyaları yakan elemanın hikayesi de inanılmaz saçma gidiyor, kusacak gibi oluyorum bunları görünce.

--- spoiler ---