27 Ocak 2022

star trek: discovery s03e13:

 That Hope Is You, Part 2

--- spoiler ---

.dandik bir senaryonun bütün özelliklerini taşıyorlar. son dakikada olacak işler zaten en temel özelliği, her olay son dakikada oldu, bu kadar son dakika bende hazımsızlık yapıyor, bu nedir lan?

.karakterleri bir türlü oturtamadılar, kaptan olayı mesela kıvırcık olmadıydı, bunla uğraştılar ama michael eskiden de bir kaptan olacak gibiydi, şimdi oldu ama gram yakışmadı. saru çok daha iyidi, onu çıkardılar herhalde, o da çok saçma oldu. çıkarmadılarsa neden kaptan olmayacak? bu da saçma olacak yani, her türlü saçmalıyorlar sağ olsunlar.

.önce gemiyi kurtardılar, sonra gittiler arkadaşlarını kurtardılar, sanki başka gemi yok. gemiyi hafiften patlatıp kurtarmaları da aşırı saçmaydı, bu gemiyle oraya gidip tek parça kalıp kurtarma görevi yaptılar, aşırı saçmaydı.

.book denen arkadaş empat diye spor motorunu kullandı, yine son dakikada olan bu saçmalık da neydi? bu kadar vakit niye düşünmediler? diğer arkadaş tek kişiydi, çok değerliydi, şimdi ne oldu? bütün senaryoyu diğer arkadaş üzerine kurup böyle yapmaları da hiç olmadı. baktılar olacak gibi değil, son dakikada nasıl kurtaracağız, böyle oldu.

.olayların çözüldüğü yer, book'a işkence olayıydı, o kadar hin bir yeşil suratlı karıyı nasıl kandırdılar? buna da hiç ikna olmadım.

.yıllarca birikim, minik robotların içine girmiş, bu robotlara manyetik alan bombası attıramazlarmış, nefes alamadan kendileri gitti, tam ölüyordu ama robot kendini feda edip karıyı kurtardı, oldu mu bu şimdi? üstelik ölmedi bile, en dandik senaryo sıkıntılarından biridir. ölemiyorlar abi.

.ve hiç dayanamadığım, en büyük mallıklardan sonuncusu da oksijenin tükendiği yerde hala konuşmalarıdır. film olacak, diyalog olacak ama oksijen tükenince hala konuşacaklar, bu ikileme girmemeleri lazım ya da mantıklı şekilde yapmaları lazım, hiç meyletmediler bile.

.kelpien veledi midir nedir? büyük yangını başlatan arkadaş buymuş. anası dokunma buralara demiş, ondan dolayı evreni yakmış, benim anladığım budur. anasını falan da öldürmüş ama bununla iki saniyede barıştı. milyonlarca insanın ölümüne sebep olmasıyla da falan barıştı, baya baya saçmaydı yani.

--- spoiler ---