24 Ocak 2022

star trek: discovery s03e11:

 Su'Kal

--- spoiler ---

.discovery'yi çok çabuk kaybettiler, o aşırı saçma oldu. ulan kalkanlar açık değil mi? nasıl ışınlandılar? kalkanlar açık şekilde ışınlanma olmaması gerekir, savaş halindelerdi, aşırı saçma oldu yani. bilemiyorum bir açıklama getirecekler mi?

.su'kal dedikleri bir velet, sarugillerden bir büyümemiş çocuk. bu gezegene dilityum bulmak için gelmişler ama annesi öleceğini anlayınca çocuk için hologram yapmış. radyasyon bu arkadaşta birikip patlama yapınca büyük yangına sebep olmuş. bu da çok abartı ama bir taraftan hoş oldu. bir de eğer bir kaynak varsa, bunun hızı çok daha düşük olması gerekirdi, en azından gösterdikleri öyleydi ama onu es geçtiler.

.saru, michael ve gay doktorumuz mekana indirler. hepsi farklı bir tür olarak indi. saru'yu insan olarak göstermeyi de ihmal etmemişler. adamın bunca zaman ağır makyajlı halinden normal haline geçişi farklı bir deneyimdi tabii, konuşması tepkileri her şeyleri tam bir saru, uzaylı olarak kendisi insan görünümüyle bile belli yani. o açıdan iyidi.

.diğerleri saçmaydı, hologram programı taklidi yaptı, veletle anlaşmaya çalıştı ama olmadı. saru ninni okuyunca biraz sakinledi. canavar da anası mıdır nedir? bir canavar var, ondan kaçıp patlayıp duruyor. bu olay olunca gay bilim insanı hemen tedbirini aldı ama tüm yıldız gemileri bunu yapamamış, o da çok saçmaydı.

.bu olaylar olurken kıvırcık kaptan olarak discovery'yi teslim etti. ilk kurnazlık yapıp durumu anladı ama önlem alamadılar, kaçıp geri gelebilirlerdi, spor motoru ne işe yarayacak arkadaş, beklemelerine hiç gerek yoktu. bir de bunların gemiyi kurtarması ile uğraşacağız yani.

--- spoiler ---