24 Ocak 2022

resident alien s01e04:

 Birds of a Feather

--- spoiler ---

.orta şeker gidiyor, o kadar güldürmüyor ve o kadar güzel insan gözlemi yok. ilk bölüme harcamışlar tüm gözlemlerini herhalde, sonra pek bir şey kalmamış gibi ya da alıştık, gelişmeyince komik de gelmiyor.

.uzaylı hikayesi de pek bir yere gitmiyor. geçen bölüm adam öldüren tipler devlettenmiş. ajan gibi bir şey bunlar, uzaylının kendisini arıyorlarmış. bilgisi olanları da öldürüyorlar, biri öldürüyor en azından. komplo teorisyenlerine yönelik geyik işte.

.velet olayını çok abarttılar, türbanlı kızın türbanını bir nevi süper kahraman kostümü gibi yaptılar, bu açıdan cidden böyle bir dizi görmedim, kim hangi lobi nasıl para vermiş acaba? çok ilginç.

.bunun gerçek halini gören veledin belediye başkanı babası zorla yemeğe davet etti, yemeğe barmen kadınla katıldı, bir taraftan komikli şeyler oldu ama velet de diğer taraftan arkadaşı vasıtası ile evin anahtarını çoğalttı.

.bizim uzaylı hemşirenin ailesi ile basketbol oynarken evine veletler girdi, yer çekimsiz elmaya dokununca yere yapıştılar, bilinçlerini kaybettiler. ölmediler diye üzüldü. empati kurunca hiç komikliği de kalmayacak ama bu şekilde de çok abartı. çantaya koydu çocukları tam evden çıkıyordu. bir kadınla karşılaştı, karısı geldi.

.aynı günün muhabbetinde karım öldü falan diyordu. şimdi benim için öldü falan gibi açıklayacak herhalde. aile bağları, insanların birlikte olması dokundurmaları vardı sadece.

--- spoiler ---