24 Ocak 2022

star trek: discovery s03e10:

 Terra Firma, Part 2

--- spoiler ---

.neyse ki çok uzatmadılar ama iki bölüm boşa gitti. sadece georgiou'yu diziden çıkartmak için bu kadar uğraştılar. çözümü de yokmuş, sadece geldikleri gezegende sonsuzluğun efendisi midir, geçitlerin efendisi midir? öyle bir tip varmış, o arkadaş bunu geçitten kendi evrenine yolladı, durum bundan ibaret.

.yani atomları seviyesinde çözebilecekleri bir şey yokmuş. sadece ayrılmaları gerekiyormuş. bunun olmasından önce ufak çaplı bir test olarak acaba biraz iyi insan olmuş mu? diyerek yaşadığı hadiseleri tekrardan yaşatmışlar. o evrende de yaşanmış, biyolojik saati olarak yaşanmış görünüyor. yani aynı şeyi yaşamış ve değiştirmiş olabilir.

.bu sefer biraz daha iyi olduğu için karıyı kurtarmaya karar vermiş. tekrar karşılaşmaları imkansız diyorlar ama bunların canı sıkılır tekrar karşılaşırlar, saçma olur yani. veda olarak fena değildi ama çok uzattılar, michael oyunculuğu biraz abartı olunca pek izlenmiyor.

.öldürmek yerine işkence yapmak, anası olarak bu şekilde yola getirmeye çalıştı. o da hemen boyun eğmemek için uzun süre işkence çekti, sonra güya bağlılık yemini edip işbirlikçilerini öldürdü. sonra anasını bir yerde kıstırınca tekrar dövüştüler ve yine kaybetti. saru yardım etmese kaybedelerdi ama bunların olayları ona açıkladı, korkup öldükleri delilik olayı falan vardı, oraların muhabbeti döndü.

.bu tarafta da sinyalin kaynağını book salağının yardımı ile tespit ettiler. döngüde bir mesaj diyorlar ama yaşayan birileri var herhalde. sarugillerden birileri ile karşılaşacağız galiba. bir tanesi yetiyordu.

--- spoiler ---