16 Ocak 2022

star trek: discovery s03e07:

 Unification III

--- spoiler ---

.boş beleş işlere devama ediyorlar. vulcan arkadaşların hikayesini tam hatırlamıyorum, spack'ın ekmeğini yiyelim demişler. düşman olan ırkları birleştirmiş ama yıldız filosundan ayrılmış. kabaca durum bu. peki neden? bunların özel bir enerji türü ile uğraşmaları konusunda baskı yapılmış, bu da yangına sebep olan şeymiş, böyle anlatıyorlar.

.çok ufak da olsa patlamalar arasında fark buldu, hesaplama hatası bile olabilir dediler ama sonra veriler geldi, onun analizini de sonraki bölümlere bırakmış oldular.

.olayın esası michael kendini ait hissetmiyormuş. anası avukatı olarak geldi, böyle söyledi. anası geleceğe yolculuk etmemiş miydi? onun hikayesini de unuttum ama burada ne arıyor? rahibe olmuşmuş da çocuğuna ayar veriyor, böyle bir şey uydurmuşlar.

.vulcan arkadaşlar tekrardan yıldız filosuna katılacaklarmış, pek istekliler ama çaktırmıyorlar, kendi dertleri varmış. kaptan ile başkan böyle muhabbet etti. yıldız filosu amirali de kötü çıkarsa iyice yandık, hepsinin niyetinden emin miyiz diyorlar, kimse bir şeyden emin değil, bu kadar zaman geçmiş işte.

.kıvırcık saçlı kadıncağız birinci subay olacakmışmış, onun muhabbeti de komikti. adı neydi tilly miydi? salladım şimdi ama herkeslere danışıyor, sonunda da da michael gelip ol tabii ya diyor, bana liderlik et diyor. ulan mal, bir olay olsa kimseye sormadan kafana göre davranacaksın, ne liderliği? saçma sapan işler.

.bölüm başında gemiden ayrılacak, zenci ile takılacak gibiydi, sonunda kaldı gibi oldu, kendileri de ne yaptıklarını bilmiyor bunların.

--- spoiler ---