16 Ocak 2022

Eternals

 

gereksiz yere uzatmışlar ona şüphe yok. diğer filmlere göndermeler var. eternals olarak hikaye bununla mı başlıyor bilemiyorum ama genel hikayeden çok fazla bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim. çeviriden miydi? yoksa film mi bir şey anlatmıyor? ondan da emin değilim. bu kadar kadro için bile film izlenir, yani ona yapacak bir şey yok. humans dizisindeki esas kadın, filmin de esas kadını olmuş. yan rolde angelina jolie var öyle söyleyeyim. game of thrones jönlerinden jon da yan rolde, düşün artık. sonu elbette saçma olmuş, keşke bu kadar olaya, paraya çok daha güzel bir film olsaymış. süper güçler de artık birbirinin tekrarı gibi, kendileri de dalga geçiyor ama hayal gücü buraya kadarmış herhalde.

--- spoiler ---

.ikaris mudur nedir, süpermen gibi bir şey işte, onla dalga geçiyorlar. yaratıcılarına sadık kalması, son dakikaya kadar ortalığı karıştırması ve son anda vaz geçmesi de aşırı saçmaydı.

.filmin genel hikayesi aslında güzelmiş ama onda da bir insan figürü olması çok saçma geldi bana. çok büyük makineler gibi bir yaratıktan bahsediyorlar, gökseller falan diyorlar bu arkadaşlara, dünyalar çekirdeklerinde böyle yaratıkları besliyormuş, insanlar da bunlar için varmış. popülasyon artınca bu arkadaşlar çıkıyormuş ve dünya yok oluyormuş. daha sonra bu arkadaşlar yeni dünyalar yaratıp evreni bu şekilde devam ettiriyormuş. bu zaten doğal bir süreç, milyarlarca yıl içersinde kendi kendine oluyor, eli kolu, kafası olan bir arkadaşa gerek yok. hayal gücü olarak bunları eklemişler ama temellendirdikleri bir yer yok.

.bu arkadaşlar insan bilincinden beslenmek için önce avcı yaratıyorlar, avcılar evrim geçirip insanları yemeye başlayınca da insanları korumak için eternals arkadaşları yaratıyorlar, bunlar da robot gibi bir şeymiş.  bir sürü varmış, milyonlarca yıl böyle takılmışlar, dünyalar yok olmuş, insanlar ölmüş ama devam ettirmişler. peki bu dünyanın özelliği ne?

.sersi denilen esas karının insanları sevmesi, durum bundan ibaret. pek de önemli bir gücü olmayan bir arkadaş koskoca gökseli buza çeviriyor, diğerlerinin enerjilerini toplayıp tek beyine verince bu olur diyorlar. gay teknolojik arkadaşımız bunu yapıyor, gay'leri marvel bile ihmal etmiyor artık. zamanın ruhuna bak sen...

.her neyse insanları sevmesi ile açıklamak aşırı saçma, buna kendi takımından da inanmayan arkadaşlar var. ikaris denen zaten hepsini öldürmeyi göze alıyor, bir sürü dövüş falan derken son dakika sersi'yi engelleyebilecekken engellemiyor. o da onun binlerce yıllık karısıymışmış. peh geldiğimiz noktaya bak.

.sonunda jon snow!a dönüyor, ahanda saçma mutlu son derken aşırı saçma mutsuz son oluyor. koskoca göksel gökte beliriyor. sıfatı gökleri kaplıyor, robotlarını tutup alıyor, siz süreci bozdunuz sizi alırım ama dünyayı yok etmeyeceğim falan diyor, yani nasılsa bir işe yaramaz diyerekten mi? bunları inceleyecekmiş ama işte mevzuyu anladığımı söyleyemem, aşırı saçma şekilde bitiyor.

.ha yine de izlerken eğlenceliydi, o yüzden puanını kırmadım, ikincisi gelecek demişler, ikinciyi de izlerim ama pek de bir açıklama geleceğini sanmıyorum.

--- spoiler ---

.