12 Ocak 2022

star trek: discovery s03e06:

 Scavengers

--- spoiler ---

.çocuk dizisi gibi, direkt emre karşı geliyor ve kaptan yamağı olmaktan onu af ediyor. yangına ne sebep olmuş? aynı anda olmamıştır, bir noktadan yayılmıştır gibi bir teorisi var. bunu da yok olan gemilerin kara kutularından tespit edecekmiş, onu bulup getiriyor, hayati bir şey ama yine de direkt emre karşı geldiği için böyle oluyor. manasız aslında.

.amiral bana sorsaydınız izin verirdim falan da dedi ama sorsalar izin vermezdi, bu da çocuk kandırıyor işte. tüm görevleri diğerlerine yaptırıp bunları hazırda bekletiyorlar.

.bu sezonun kedili zencisi yine olaylara karışmış, kara kutuyu o bulmuş ama kendisi köle olarak yakalanmış, artıkların pazarlandığı bir yer, gemileri toparlayıp hurda olarak satıyorlarmıymış? ne olduğunu anlayamadım ama phillipa ile gidip ortalığı kattılar karıştırdılar, köleleri azat ettiler ve döndüler. 

.phillpa'ya ne olduğunu da anlayamıyoruz, tek başına diye mi böyle olmuş? eski hayatından pişmanlıklar içinde arada kafa gidiyor, dövüş sırasında yere düştü, az daha bu yüzden kaybedeceklerdi ama her dandik senaryoda olduğu gibi son dakikada kurtuldular.

.çok yaşamlı kızcağız gay bilim insanımızla arkadaş oldu. onun da sevdiceği ölmüş gelmiş de hayalinde yaşatmış da hepsi gay bu arada ha. diziye ne verecek bunlar? bu kadar abartılır mı bu işler, diziden kopartıyorlar insanı.

.kedi sahneleri güzeldi bir tek, fazla uzun sürmedi ama garez denen kedi cidden iri bir kedi, uzun ömürler diliyorum kendisine, sağlıklı tabii ki...

--- spoiler ---