12 Ocak 2022

hanna s03e04:

 Look Me In the Eye

--- spoiler ---

.marissa madem babayı öldüremeyeceksin ne diye atladın olaya? adam küçüklükten beri işkence yapıyormış, ağır asker baba, kız çocuğu istememiş ama onu sert yetiştirmeye çalışmış, nasıl bir manyaksa ciddi derecede sapıklık aslında, marissa hala atlatamamış, onu güzel işliyorlar ama yapamayacağı şeyi de başlamaması gerekiyordu. hanna zaten yardıma gelecekti, baştan beri söyleyebilirdi, nedense hanna geri dönüp tekrardan bu karıya güvenip teslim oldu.

.yani yine yakalandı ama neden öldürmediler? bir sürü ajan öldürüyor, bir sürü figüran heba oluyor, bu arkadaşlar hemen teslim olunca tutuyorlar öyle, üstelik içlerine karışık tekrardan öldürme olayı yapacak, baba karakteri çabuk infaz ediyor, john denen salağı infaz edecekti, içkiyi içirip durumu öğrendi, gözüm görmesin bunu bir daha dedi, mesaj alındı ama zenci ajan kurtardı.

.bu kadar süper ajanlar ama kendi içlerindeki olaylara hakim değiller, bu pek olmuyor tabii. esas konusu algoritma imiş. bunun da filmi yapıldı ama esas mevzu bu, bunu güncel hayata uyarlamışlar. sosyal ağlarda yapılan tercihler, yanlış yerlerde takılmak falan hepsi bir listeye girmenize sebep oluyor ve bu şekilde ortadan kaldırılıyorsunuz. bu  tipleri gözlemleyen algoritmayı da takip ettikleri tip yapmış, onu öldürdüler, yedeğini aldılar sistemi göçerttiler ama yenisi yapılır dedi, niyet buysa yapılır ne olacak?

.ethan dedikleri arkadaş bunlarla birlikte çalışmıştı, hamile kız arkadaşı öldürümültü. sandy nasıl bir insan evladıysa özür dileyerek kandırıp adamı da öldürdü, biraz olsun suçluluk duyar da bir şeyler olur sanıyordum ama hanna hikayesini çoğaltmıyorlar.

.alarmi zenci çifte ajana iletti, geciktirdi ama diğeri gördü hemen alarm verdi. bu kadın da kendi namına içerden ajanlık yapıyor, kimsenin bir şey ödediği yok, vicdanının sesini dinliyor gibi gösteriyorlar, o da aşırı saçma oluyor.

--- spoiler ---