13 Ocak 2022

Free Guy

 

eğlenceli hoş bir film, güzel bir fikir altyapısı olabilirmiş ama çok da üstelememişler, sonu bağlayamamışlar yani, eğlenin geçin fazla da üzerine düşünmeyin demişler. görüntüler hoştu, oyun görüntüleri, karakterler, mekan falan hepsi güzeldi. esas kötü karakter fazla abartıydı, son kısmı zaten bağlayamadılar ama esas kötü karakterin yapabileceği bir sürü şey varken en saçma noktaya gelmiş oldular, onu göz ardı ederek eğlenerek izlenen bir film olunca da puanını bol tuttum. esas eleman da komikliğini biraz fazla abartmış, tamam komik bir insan kendisine "Two Guys, a Girl and a Pizza Place"dan beri gülerim ama yine de durum bu...

--- spoiler ---

.filmin oyun içinde geçtiğini bilmiyordum, böyle izleyince daha komik oluyor. tabii gözlük olayı ile başlayınca başka bir şey var sandım ama oyuncu gözlüğü imiş. bu dünyada böyle diyor, her şeyleri yapabiliyorlar ve yanlarına kar kalıyor diyor.

.aynı günleri tekrar ederken pat diye bilinç kazanma olayını sevginin gücü olarak yapmışlar, hadi bu tamam da diğerleri nasıl farklı bir şey seçebildi? bunun altyapısı tamamen boş kalmış. yapay zekanın bilinç kazanması olayını hiç yapamamışlar. kendinin yalan olduğunu öğrenince en iyi arkadaşı yalansa ne olmuş, şu an gerçek işte demesiyle teselli buluyor. en büyük felsefesi de bu kadar yani, güldürdüler.

.esas kıza ulaşamayacak olması aslında film açısından bir açmaz, aşk hikayesi kısır kalmış. gerçek dünyada programlayan eleman, stranger things dizisindeki eleman, kıza bu program ile ilan-ı aşk etmişmiş, ben sana aşk mektubuyum diyor ve bu şekilde aşk hikayesi sona eriyor ama bu da olmuş mu yani?

.yapay zeka bu kız için bilince eriyor, başka şeyler tercih edebiliyor falan ama sonra kadından vaz geçebiliyor, bunu çok daha iyi bir şekilde yapabilirlerdi ama üzerinde durmamışlar ya da komedi filmi işte ne anlatayım demiş olabilirler.

.esas kötü bu çiftin kodunu oyununa koyup saklamış, popüler bir oyun, her karesi canlı yayına geçip olay olabiliyor. ilerde dünya bu hale gelebilir. gözlükler, metaverse falan filan olaylarına benziyor sanırım. çok zengin bir arkadaş olmuş, oyunu gizlediği yer de oyun içindeki ufuk imiş, bu da çok iyidi ama oraya gitmek için köprü yapmalar, koşturmalar ve en kötüsü sunucunun yavaş yavaş parçalanması ile yetiştirmeler falan hiç olmadı. ulan çek fişi madem, hepsi anında gitsin, yok efendim oyunu yeniden başlatmış da unutmuş da öpmüş geri gelmiş de falan filan yaparken balta ile sunucuyu parçalamaya girdi, son parçalayacağı sunucu da bunların olduğu yermiş, kız gelip anlaşma yapınca hayatını bağışlamışmış, bilincine ermiş bir yapay zeka dünyayı değiştirecek bir şey olurdu, buna hiç girmeden, kendi kaslı versiyonu ile olayı bitirmişler. en iyi arkadaşının göğüsleri okşama sahnesinde koptum iyice. eleman zaten komikti de, o neydi öyle lan?

--- spoiler ---