11 Ocak 2022

dexter s09e10:

 Sins of the Father

--- spoiler ---

.izlemeden önce puana bakmamıştım, mini dizi olarak devamı gelmez falan diye de düşünmüyordum, yani dexter'ın ölmesini beklemiyordum, üzdü. normalde esas karakterin ölümü iyidir, hoştur ama bu şekilde olmaması gerekirdi, hiçbir ikna ediciliği ya da mantıklı bir tarafı olmadı. böyle uygun görmüler, oğul yaşasın diye baba ölmüşmüş. harrison niye geldiydi? matt'i öldürürken gördü gibi gösterdiler, bununla bir ilgisi var mıydı?

.dexter kurt'ü keserken bu işin olmayacağını gösterdiler ama geçrekçi falan yaptılar diye düşünmüştük, içinde karanlık yolcusu falan yokmuş, sadece babasına sinirliymiş, öfkesi geçmiş, inandık mı buna? harrison ile devam ettirirlerse o da çok saçma olacak, zaten babasını öldürüp şerif karının bırakması da saçmaydı, nerden baksak saçma.

.pat diye yakalanması komikti, dexter hala rol yapma oyunu falan sanıyordu. sonra rahat tavırlarda, harrison'a düzelecek her şey daha kötülerinden kurtuldum falan derken inandıydık. olayları kurt'ün üzerine atması zaten en mantıklı olandı, bunu deyince zaten mevzu çözüldü gibi oldu ama körfez limanı kasabı muhabbetinde çok saçmaladılar. ulan ne bu?

.en başında zaten tek başına kaç yıllık seri katili buldu, batista'ya falan haber verdi geliyordu, o da olmadı ama hepsi gerçekleşse bile kanıtlayamayacaklardı dexter niye panikle hapisten kaçtı? neden logan'ı öldürdü? öldürmesine gerek yoktu ki? bayıltarak da alabilirdi, çok zorladılar bunu, hani masum ölmüş gösterelim ki öldüğüne üzülmesinler falan gibi mi? öldürme gerekçesi mi? harrison koçunu öldürdüğünü anlayınca babasına karşı geldi, neydi bu?

.neden böyle yapmayı uygun gördüler? bunu anlamak zor, tamam ölebilir hatta ölmeliydi ama bu şekilde olmamalıydı. mektup zaten ortadaydı, şimdi okutup harrison'a hiçbir şey olmamış gibi mekandan uzaklaşma şansı tanımalarına da çok ayar oldum. ulan madem ölmesi gerekiyordu, ölü olarak kalsaydı, babaya öfkelenip gelip öldürmek nedir? hem süper kahraman gibi takılıp hem de bu hale getirmeleri çok saçma oldu.

.adamlar kötüleri de öldürse katil katildir muhabbetini çokça yaptılar ama en kötü kıvamı bu oldu. tamam katil ama gidip masumu öldürmesi saçmaydı. yakalanmama olayı yüzünden birini daha öldürmüştü ama ona bir açıklama getirmişlerdi, nefsi müdafa falandı, bu neydi?

.en başında şu titanyumlar muhabbeti de hiç olmadı zaten bu kadar ince eleyen sık dokuyan biri gidip cesedi yakınca kontrol etmez mi hiç? onunla başını ağrıttı, ayrıca kurt'ün ölürken yaptığı bu hamleyi seri katil olduğunu ortaya çıkararak çözebilirdi, işlerin bu noktaya gideceğini gösterip dexter'a masumu öldürmeleri gerçekten olasılıklar içinde en saçmaydı ama yine de biri basmadım, ölüsüne saygım var o derece.

.ölmesi gerekiyordu belki, ölümü kabullenişi de fena değildi, sevgiyi hiç hissedemeyip ölürken hissetmek eh işte ama bir taraftan suçluluğa benzer bir şeyler duyuyor olabilir, boş yere ölenler de bunun yüzünden olmuştu aslında, kodlara uyuyor diye yırtmıştı.

.devam sezonu olarak bu kadar güzel şeyler yaşattıkları için de teşekkür etmek lazım, her ne kadar finali kabul etmek mümkün değilse de adamlar güzel gerdi, güzel aktı, bir şekilde yakalansa idam edilse bile bundan daha iyi olabilirdi. katilleri öldürmesinin muhabbetine bile girmediler mesela, bu şerif karının gözünün önünde yıllarca işlenen cinayetleri göremeyip dexter'ı iki saniyede çözmesi de çok saçmaydı. hadi çözdün diyelim, senin bunca zaman peşini bırakmadığın, en yakın arkadaşını öldüren adamı bulmak da bir fark yaratmalıydı, olmadı işte.

.dexter değişimleri görüp çoktan tüymesi gerekiyordu, eğlencedeyken yakalanıp saçma sapan şekilde panikle kaçıp oğlu tarafından öldürülmek dexter'ın şanına hiç yakışmadı. öldürecekse oğul öldürsün hayatına devam etsin diye yapmışlar ama yine de olmamış. devamını da kapatmışlar, zaten harrison bu şekilde bir işe yaramaz. karanlık yolcusu yoksa nesi var?

.karanlık yolcun değil, şoförün olmuş dedi. adam öldürmek için mazeret arıyorsun falan gibilerinden. kurt ölürken de söylemişti, bunla çok mücadele ettiler, sanki adamlar böyle senaryo yazdığına pişman olup günah çıkartmışlar, çok saçma yani.

.içimin sıkıntısı hala geçmedi, izleyeli kaç saat oldu bak sanki yakınım ölmüş gibi, ayıp ulan, neyse bunu da durduk yere yaşatmaları bile bir başarı diyorum, ışıklar içinde uyusun, kalbinden vurulup da ölmedi muhabbeti yapmazlar umarım.

--- spoiler ---