30 Ocak 2022

resident alien s01e06:

 Sexy Beast

--- spoiler ---

.bunlar ciddi mesele yapınca biraz dağıtıyor, şimdi uzay gemisi, görünmezlik teknolojisi falan filan derken hepsini buldular, bizim eleman geldi gemisine, askerler ortamı bastı ve bölüm bitti. buradan nereye bağlayacaklar? gemisinde görünmezlik olanın kendisinden de biraz şüphe etmesi gerekmez mi? adamı bıraksalar saçma, tutsalar saçma olacak, biraz çabuk bu noktaya geldiler yani.

.bölüm başındaki küçük kız tipini tanıdığımız bir kadın, küçükken uzaylılar ziyaret etmiş, fotoğraf makinası ile çekmiş, sonra general falan olmuş. bu tipin yolladığı iki kişi uzaylı arkadaşımızı arıyormuş. kadın olan katil, diğeri de araştırmacı bir asker şeklinde yapmışlar, ikisi de komikli şakalı işte.

.yeni doktor olayı fena değildi. elemanı kıskanması biraz insani oldu ama yine de kendince bir komikliği vardı. hatta bardaki kadını bile kıskandı, bilek güreşi falan yaptılar, kolunu çıkardı, böyle absürt şeylere güldürüyorlar da sonra bir yere gitmiyor işte.

.mesela küçük çocuğu çabuk unuttular, o hikaye de komikti. çocukla anlaştıktan sonra babasına çocuğun bir şeyi yok dedi, sonra diğer doktor gelip sidik yarıştırınca çocuğa verdiği sözü unuttu, bu tarz ne komik ne de senaryo açısından bir değeri var, yapmasalar keşke...

.karısı olayı da çok abartı bir hale geldi. kadını uyutup uyutup gemisini falan aradı, ulan insan o kadar uyuyor ne oluyor demez mi?

.kasabadaki katil olayı kendi başına komik. şerif yardımcısı işe yarıyormuş. bunu gösterdi. şerifin sorgulama sahnesi de fena değildi.

--- spoiler ---