21 Ocak 2022

resident alien s01e01:

 Pilot

diziyi daha önce görmüştüm, izlemeye emin olamadıydım ama ilk bölüm itibariyle çok beğendim. öyle ağır komikli sayılmaz ama esas adam iyi oynamış, mevzuyu hemen benimsiyorsunuz. ilerleyen hikayeyi bir yere bağlama ihtimalleri düşük ama insanlığa bir uzaylı gözü ile bakış baya tatlı olmuş. kasaba ve yan karakterler de güzel görünüyor. muhabbetler, tepkiler falan da tatlı olunca gayet izlenir bir dizi yapmışlar. öyle saçma sapan komiklik de değil, mevzu tam olarak insanlık meselesi.

--- spoiler ---

.bir uzaylı kardeşimi dünyayı yok etmeye gelmiş ama kötü hava şartlarında yakalanmış. gemisine yıldırım düşünce esas parçayı düşürmüş. kendisi de insanlar arasına karışıp parçayı aramaya koyulmuş, bulduktan sonra insanlığı yok edecekmmiş.

.bu vakte kadar insanlardan uzak kalmış. ıssız yerdeki evdeki doktor arkadaşı öldürmüş, bedenine de özel kamuflaj ile girmiş, biraz gözleri kandırmak gibi. milyonda bir genetik mutasyon yüzünden veledin teki bunu gerçek formunda görüyor ama bence çok iyi arkadaş olacaklar, doktor olarak bunun yanına geldi. bölüm orada bitti. uzaylı da olsa insandır diyerek sevecekler...

.kasabanın doktoru ölünce bunu bakmaya çağırırlar ve olay gelişir. hemşire arkadaşla yakınlaşabilirler, şimdiden eski sevgilisinden kurtardı. süper güçlü, süper zekalı uzaylı şeklinde insanlara yardım etse bile keyifli bir dizi olacakmış, güzel yani.

.en son cenazede doktorun zehirlendiğini nefes alamadığını, nefes borusunu açmak için kendini keseyim derken de öldürdüğünü fark etti.

.esas adamın kendini beğenmiş uzaylı tavrına hasta oldum. zekası çok gelişkin, bizim insanlığı kertenkeleler ile yakın görüyor, olaylara o gözle bakması güzel aslında, garipliği ve tabii dans sahnesi falan baya tatlı komikti.

--- spoiler ---