4 Aralık 2021

yellowjackets s01e03:

 The Dollhouse

--- spoiler ---

.dozu azalttılar, pek bir şey de olmadı. geçen bölüm kart postalı kim atmış derken kızların ortasında kalan bir oğlandan bahsetmişler. babası ölen sinirli genç şimdi de intihar etmiş gibi, intihar değil diyor, birisi öldürdü diyor ama yine de saçmaydı. bu bağımlı kadınla takılıyorlarmış. kim bilir ne oldu diğer tarafta.

.geçmiş hikayesi esas sıkıntılı kısım, dağın ortasında yeşillikler içinde nasıl avlanamamışlar? ayı falan var, ayıyı kurtlar yemiş dediler ama kurt olsa da kurt yenir, insan yiyene kadar bir sürü canlı var, tarikat falan mı çıkacak olay?

.ilk göl buldular, sonra bir kulübe buldular, sonra da üst katta intihar etmiş bir adam buldular. kemik haline gelmiş, kimsenin gelmediği yere ev falan yapabilmişler, ulan zaten uçağın düştüğü yerden arayacakları mekan da çok bariz kolay bir yer, ev mev olması bunu gösteriyor, cidden çok saçmalayacaklar gibi. şimdi sadece tiplerin ilgi çekiciliği yüzünden izletiyor.

.çok konuşkan misty tipi, elemanın evine girdikten sonra nezarete atıldılar, telefonla polisi arayıp çıkarttı. arabanın akü kablosunu zaten almış, devamlı konuştu manyak kadın, diğer tarafta koçu sakinleştirirken de çok psikopattı, devamlı bakım yapması da çok acayip. bulunmama için elinden geleni yapmış, ne zaman itiraf edecek bakalım.

.en iyi arkadaş tipin kocasının aldatması olayı da çok gereksiz. arabasına çarptığı tiple takılacağı belliydi. kocasını gördükten sonra bunlar da otel odasına geçtiler, durum bu yani. yapa yapa bunu yapmışlar.

.lezbiyen siyasetçi de olmuyor. gergin bir insan, çocuğu zaten korku filmi gibi. anasına laf ettiler diye kavga etmiş ama hepsi bir şeyler görüyor gibi. ninesinin ölümünde bir şeyler görmüş. gözünü almaya gelmiş gibi gördü, oğlunun yere düşen bebeğinin gözü yoktu ve geçmişte de intihar eden adamı bulduğu sahne ile birleştirdiler, en gergin sahnesi buydu ama pek bir şey çıkmadı.

--- spoiler ---