30 Aralık 2021

the witcher s02e07:

 Voleth Meir

--- spoiler ---

.ciri'yi uzaklara göndermeye çalışırken ölümsüz anaya karışmasını pek beğenmedim ama yine de güzel gidiyor. devamlı korumak için uzak tutuyor iyi güzel ama böyle olmamalıydı o zaman. ayrıca manyak karı kaçabilecekse neden ayağına istemiş? o da saçma oldu. kimmiş bu ölümsüz ana? ilk witcher'lar kendisini kulubesine kitlemiş, yeterince korkudan beslenince çıkabiliyormuşmuş. böyle anlatıyorlar ama neden şimdi, yen ile ne ilgisi var orası belli değil.

.yen en son anda vazgeçti ama yeterince yakınlardı, son dakika witcher geldi kurtardı, o da pek olmadı. üstelik kurtarması da bir işe yaramadı ama son dakika girişi yaptılar yine.

.ciri'yi herkes silah olarak kullanmak istiyor, savaşı bu kızla bitireceklermiş de şuymuş buymuş. ölümsüz ana kızı aldı, şimdi nasıl kurtaracaklar? ciri onu babası olarak görüyor, witcher onu kızı olarak görüyor, tam olarak ne olduydu? arada hep böyle bir bağlantı vardı ama neydi mevzu hatırlamıyorum.

.yenle  birlikte uzun yolculuktan sonra geldiler, olaylar böyle gelişti. aradaki köprü sahnesi iyidi. ciri kafayı yedikçe yarık oluşturuyor.

.elfler diyarında elf bebek öldü. kapıyı açmak için sözleri söyleyince böyle oldu. vaadi bu muydu? üç tanesine ne yaptı? ben oradan itibaren anlamadım, daha doğrusu anlatmadılar. bu ölümsüz ananın olayı nedir keşke baştan biraz anlatsalar o zaman daha iyi olurdu.

.zenci büyücümüz komutanları felç edip öldürdü, neye yarayacak onu da anlamış değilim, amcası ile gelip geri dönüş pazarlıkları da garip oldu. bunların arasındaki savaş da manasızlaştı iyice.

.en güzel sahneler yine jaskier'li sahnelerdi. witcher geldi hapisten kurtardı. fareler ile beste yapıyordu koca yürekli, witcher'ı görünce hemen affetti. sonra cücelerler yollarına devam ettiler. yeni atı da oldu, bu at daha bir olaya yakışıyor ama tipim değilsin dedi.

--- spoiler ---