29 Aralık 2021

the expanse s05e08:

 Hard Vacuum

--- spoiler ---

.hala güzel gidiyor. devamlı halka gösteriyorlar ama halka ile ilgili bir şey olmayacak gibi, en azından vakit kalmadı. olaylar sadece kuşaklı çatışması ve naomi'nin dramına kitlenmiş durumda...

.uzay boşluğun atlayıp tuzak olarak kullandıkları gemiye girmiş, hepsi öldü zannediyor ama mesajı değiştirerek ölmediğini gösterdi, zekice bir şey yaptı ama diğer taraf anlayabilecek mi? uzaktan bir taraması yok mu bunların? bu kadar bombanın tespiti mümkün değil mi?

.naomi'nin ızdırabı büyük oldu, çok abarttılar, nefessiz kalarak mesajı da değiştirebildi ama normalde düşüp ölmesi lazım her tarafı yara bere içinde olay oldu. bunu arkadan kurtarmaya gelen şişko abimiz ağzı açık öldü gitti, bunun da ağzı açıkmış. tüm hava kaçıp gözleri patlaması gerekiyor, kendine iğne falan yaptı ama yine de bir mantığı yok. olmasa da izlemesi heyecanlıydı o ayrı.

.amos dünyadan kurtulmaya çalışıyor, yine arkadaşına geldi. tekrar gelirsen öldürürüm demişti ama durumlar değişti dedi. yanındaki kadın da ikna etti, birlikte çiş yaptıkları kadın diyebiliriz ona, o sahne ne alakaydı anlamadım ama garipti.

.zenginlerin aya gitmek için arka bahçelerinde alet varmış. onu kullanıp buralardan kurtulacaklar, olursa güzel tabii de ne bileyim bu kadının sıkıntısı büyük, olay çıkartacak.

.dünyada olaylar saçma ilerliyor, başkan vekili olan arkadaş güzel konuşma yaptı. güzel idare ediyor gibi ama nasıl bir karşılık verecekleri belli değil. masum öldürelim mi? öldürmeyelim mi? bunun derdindeler, öldürün birbirinizi bitsin bu insanlık ama adamlar yayılmış bitmiyor, güneş sistemine yayılsak da aynı şeyi yaparız diyorlar. tüm dizinin temel felsefesi yanlış aslında. silahlanmaya bu kadar para ayırıp bu kadar birbirinizi öldürürseniz buralara gelemezsiniz demeleri lazımdı. onun yerine güneş sistemine de yayılsanız aynı bokun lacivertisiniz demişler, mümkün değil böyle olması.

--- spoiler ---