28 Aralık 2021

the witcher s02e05:

 Turn Your Back

--- spoiler ---

.çok iyi gidiyor, bu sezon hiç bozmuyorlar maşallahları var. witcher evreni ile ilgili pek bir şey bilmiyorum ama yine de keyifli. kürelerin çarpışması, birleşme ve monolit olaylarını gram anlamadım. neyin birleşmesi? ne küresi? bunlar insanlığın yok olması ve  yaratıklarla ilgili imiş.

.esas bomba ciri'nin eski kan olarak önce insanlığı yok edip sonra yeniden doğuşa sebep olan arkadaş olmasıymış. büyücü kadınla genetik tarihine yol alırken buna ulaştı, bulduğu elf kimdi? bebek kimdi? anası da kendisini gördü, böyle olmaması gerekir dedi, sonunda da büyücü çok korktu.

.ciri hemen witcher olmaya karar verdi. öncesinde kanının witcher yapacağı anlatılmıştı, kan vermeyi kabul etti, çalıştı dediler ama süreçten sağ çıkmayabilirmiş, böyle witcher yapıyorlar bir sürü velet öldürmüşler demektir, o da garip yani.

.bu süre içinde geralt diğer tarafta tarihçi büyücü ile monolit inceliyordu. monolitlerin bir geçit olduğu sonucuna vardılar, enerji hattı ve geçiş olarak düşündüler, yaratıklar başka yerden geliyormuş. durum bundan ibaret. yen'in hayatta olduğunu öğrendi ve eski aşığı ile tanışmış oldu, bu da magazini... 

.jaskier ve yen de oraya buraya kaçıyordu. önce ateş yakan büyücü yakaladı, geralt'ı neden soruyor onu anlamış değilim am biraz işkence üzerine yen geldi kurtardı, sonra yen yakalandı o da büyücü anaya tekrar geri döndü, büyüsünü kazanması için ciri'yi bir kapıdan geçirmesi gerekiyormuş. bu nedir? ciri şeklinde göründü, ciri'nin yaşlılığı falan olabilir mi dedik ama emin olamadık.

.yen bu kötülüğü yapacak mı? geralt engel olacak mı? son dakikada gelip ciri'yi kurtardı, ustasına da kötü kötü baktı, sana emanet etmiştim der gibilerinden, o işte de bir saçmalık vardı. kızın kanı witcher yaratıyorsa kızı witcher yapmak kanı bozmayacak mı? neden böyle bir şey düşündüler ki? sonra ne olacaktı?

.tüm dünyanın yok oluşu muhabbeti biraz bayık olsa da çok güzel anlatıyorlar. esas karakterlerin olayı da çok iyi gidiyor. yan karakterler bile ilgi çekici oldu. elfleri toparlayan kuzeylilere kumandan koptu geldi, pek hoş karşılamadılar aslında, onların derdi falan çok gereksiz mesela.

--- spoiler ---