29 Aralık 2021

dexter s09e08:

 Unfair Game

--- spoiler ---

.bölüm sonuna gelince saçmayacaklar dedim ama toparladılar. harrison'u çok ani bir av pozisyonuna düşürdüler, aniden kaçmaması gerekiyordu, biraz soğuk kanlı olması gerekiyordu, en azından çaylak seri katil olarak bunu beklerdim ama tam o sırada dexter geldi, son dakika kurtulmaları sevmem  ama buna sevindim. korna çalıp kendine çekti olayı, mermi falan yedi ama mermiye kafa atsa ölmezdi, öyle inançlıydı. kurt kaçtı, yakalayabilirlerdi ama sezon sonuna birlikte öldürelim istemişler hehalde.

.harrison ile konuşmadığı için böyle oldu, sekiz bölümdür bunun sıkıntısını çok çektirdiler, bunun çözümü olarak tane tane konuşunca oğlan boynuna sarıldı, daha velet bu ya ama dokunaklıydı, güzel oldu. bu kadar süründürdükten sonra iyi toparladılar. gidip kurt ile takılsa ya da başına bir hal gelse dizi leş olacaktı, sırf üzmek için bu hallere düşürmediler neyse ki...

.telefonu uçak moduna alması, kurt ile can ciğer olması saçmaydı. ergen tribi diyebiliriz ama o kadar çabalıyor, bir kulak vermesi lazımdı. zaten seri katil olarak radarları açık olmalıydı, elemanı tenhalarda kulübeye getiriyor hala eğlence peşinde. bu kadar iyi davranıyor, lan noluyor demesi lazım.

.beyzbol olayı neydi anlamadım? test mi etti elemanı? niye topları böğrüne böğrüne yedi? yana niye kaykılmadı? mevzu neydi? ayakları niye gösterdiler, onu bile çözemedim ama sahne güzeldi.

.dexter avcının elinden kaçtı, gerçekçi olmuş ama yine de daha iyisi olabilirdi. ya da bu kadar uzatmayabilirlerdi, son dakika yetişsin diye böyle olmuş. ilk elleri ile ağzını yardı, tüfekli adam bunu bacağından yaraladı, bir kulübeye ulaşıp orada icabına baktı. arada izleri kaybettirme falan bir işe yaramadı. kendini korumak için katil olup olmadığını bilmediği birini daha öldürmüştü çok eskiden ama üzerinde durmadılar.

.şerif hatun dexter olayını iki saniyede çözdü, bunca zaman nasıl çözemediler? bu iğneleri nasıl bulamadılar? dexter şimdi niye yöntem değiştirmedi? onu anlamak mümkün değil ama iğne izinden mevzu anlaşıldı, parçaları saniyesinde birleştirdi, yeni sorun yakalanmamak için bu kadını ne yapacak? göz yumsa çok saçma olur ama kurt olayı daha öncelikli, ikisini bir güzelce gerecekler gibi görünüyor. iki bölüme çok şey sığdıracaklar, devamı var mı bilemiyorum.

--- spoiler ---