25 Aralık 2021

the witcher s02e02:

 Kaer Morhen

--- spoiler ---

.bu sezon her türlü çok iyi gidiyor. elf'lerin olayını pek fazla anlamasam da zenci büyücü onlarla devam etmeye karar verdi. yen kendi yoluna gidecek ama portal açamadı, çığlık çığlığa kaldı. bu kapşonlu arkadaş kimdi? evi ters döndü, hepsine farklı farklı göründü, mevzusu neydi? derdi neydi? neyi başardı onu hiç anlamadım. bir yere bağlayacaklardır herhalde.

.yen güç istiyormuş ama güçsüz kalmış gibi gösterdiler, neden serbest bıraktı? onu anlamadık, bunların kaçış hikayesine pek uymadı. elflerin witcher evreninde olayı nedir? o konuyu da bilemiyoruz .kendi aralarında elf kralı, büyücüsüne yetkisini devretmiş gibi bir hadise var.

.witcher kendi mekanına dinlenmek, iyileşmek için gitti. ciri'ye bölüm sonu eğitim başladı, o da witcher olacak demek. mekana gidip kardeşleri ile buluşması ve muhabbetler güzeldi ama durduk yere parti moduna geçtiler, ona pek anlam veremedim.

.kardeşlerinden biri değişik bir canavar ile karşılaşmış, nedense öldürememiş ve yaralanmış. yarasına bakmaları gerekirdi. witcher hemen şüphelendi, eleman da yaratığa döndüğünde beni kurtarırsın sandım falan dedi ama öldürmek zorunda kaldılar, o açıdan da pek iyi olmadı.

.aksion sahneleri fena değildi. witcher da bu yaratık tarafından yaralandı, normal yara mı? yoksa içine yaratık mı bırakıyor? mevzuyu uzatırlar mı bilemiyorum ama bir ara yaraları iyileşsin artık, devamlı yara bere içinde kaldı.

.ciri'nin özel gücü ya da başına ne geldiği konusunda şüpheler var. diğer hikayedeki tipleri unuttum sayılır ama yaratık avcısından daha çok intikamcı olacak gibi görünüyor.

--- spoiler ---