25 Aralık 2021

the expanse s05e07:

 Oyedeng

--- spoiler ---

.geçen sezondan daha iyi gidiyor, adamlar olayı daha derli toplu götürüyor ama yine de naomi'nin dramı biraz abartı oldu. bölüm sonunda da uzay boşluğuna dalıp ölmemek inanılmaz abartı oldu. arkadaşı iki saniyede öldü, büyük olasılıkla nefesini tuttu falan diyecekler ama yine de gözü patlar insanın, az biraz kan oldu. özel bir ilaç enjekte etti ve gemiye giriş yaptı. ne yapacak şimdi? marcos'u mu öldürecek? planı nedir onu da anlamadık.

.uzun süre bu hikaye ilerledi, amos'u tamamen unuttular bu bölümde, mevzu sıkıntılı ama yine de bu kadar uzatmaya gerek yoktu. veledi adam kaçırmış, anası aramış bulamamış. sonra intihar etmeye çalışmış ama becerememiş, durum bundan ibaret.

.oğlan bunun tarafına geçecek falan gibi gösteridler, sonra anasına bir tokat atıp paketlediler, anasının üstünü aratması, tıkat atması falan baya saçmaydı. bunu geride bırakacaklardı herhalde, öldürmeyeceklerdi, şimdi ölüm garanti oldu. ağzı burnu yamuldu zaten. diğer tarafta holden salağı da bunu için geliyor, böyle bir durum var.

.zaten bir gemi ile kapıştılar, naomi'nin gemisini kendi gemileri gibi gösterip patlatmaya çalışmışlar ama adamlar bir türlü patlatamıyor, nedense erken infilak etti ve yine bunlar kurtuldu. 

.alex ve bobbie de yardıma geliyor, en azından takibe geçtiler, onlarla haberleşildi. herkes naomi'yi kurtarmaya çalışacak herhalde.

--- spoiler ---