26 Aralık 2021

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

 

ne zamandır izleyeyim diyordum, izledim ama o kadar da beğenmedim. görüntüler iyi, aksiyon fena değil ama hikayede pek bir derinlik koymamışlar. eğlenceli karakterler kısmı, yani ilk yarım saat falan iyi güzel ama sonra fantastik diyarlara geçince yeter lan diyor insan. hikaye cılız kalmış, sırf anne karakterinin olayına çok daha derinlikli mevzu koyabilirlermiş. onun yerine basmışlar aksiyonu, basmışlar animasyonu, bir yerden sonra bayıyor, hoş olmamış.

--- spoiler ---

.on halka olayı devam edecek diyorlar. sondan başlayalım marvel evrenindeki arkadaşlar bu halkaları inceliyor, ne olduğunu çözemiyorlar ama çok acayiplermiş, öyle diyorlar. biraz da çinden bir şeyler ekleyelim demişler. dövüş sahneleri çok tatlıydı ama işte ne anlattılar ki?

.bir tane yaratık varmış, evrenler arası yerlerde bir köy bu yaratığı hapis tutuyormuş. bunun kapısını açmaya gelenleri engelliyormuş. halkayı takanlar bu sesi duyup açmaya geliyormuş ama şimdiye kadar kimse açamamış.

.işte bu son binlerce yılın halkalı abisi olarak bu kadar zaman sonra ölen karısının sesini duymaya başlamış ve köyü basmaya gelmiş. önden çocukları toparlayıp böyle böyle yapacağız dedi ama dinletemedi. çocuklar köye koştu haber verdi, hazrılandılar, geldiler savaştılar derken yaratık çıkınca hepsi tekrar birlikte savaştı.

.babası da bir yerden sonra hata ettiğini anladı ama ölüp halkayı oğluna devretti. öncesinde halkayı kontrol edebiliyordu zaten, o da ilginç aslında.

.bir de bir kız arkadaş, sevgili mi değil mi henüz anlamadık ama öyle bir arkadaş var. bunlar vale imiş. hayatları çok sıradan, basit konuşmaları yaparken dünyayı kurtarıyorlar. eğlenmeyi seven esprili komikli arkadaşlar. babasının adamları kolyeyi almaya geldiğinde otobüste dövüş sahnesi oluyor. dövüş bildiğini bile bilmiyor ama sonra döktürüyor, bu keşif anı her daim güzel hissettiriyor. sonra devamlı dövüş bayıyor işte.

.kız kardeşini de bırakmış gitmiş. onu uyarmaya geldiğinde kız kardeşinin işlettiği dövüş kulübünde biraz dövüşmüş oluyorlar, sonra aksiyon hiç durmuyor zaten. ejderhalar havalarda uçuşuyor şunlar bunlar oluyor.

.bu umursamaz yan karakter okçuluk öğrenip dünyayı kurtaran atışı yapıyor. böyle durumlarda ejderha yakınlaşmaması gerekiyor, onun ruhunu emerse durdurulamaz olurmuş, sonra halkalı arkadaş gelip yaratığı öldürüyor ve dünyayı kurtarmış oluyorlar. bunu da arkadaşlarına anlatıyormuş. şu başka filmden geçit açan abimiz gelip halkaları kontrole götürüyor, filmde de son iki sahne ile uzata uzata bitiriyorlar.

--- spoiler ---