18 Aralık 2021

the witcher s02e01:

A Grain of Truth

--- spoiler ---

.yakın zamanda izlememe rağmen yine pek bir şey hatırlamıyordum. savaşı kuzeyliler kazanmış. yen'in yaptığı olay kazanmalarına sebep olmuş. öldü diye kabul ettiler ama ölmemiş. bölüm sonunda yine bir şeyler saldırdı ve iki büyücü kaldı. halinin ne olduğunu bilemiyoruz, çok çabuk ölü kabul ettiler, o kesin.

.geralt ile ciri'nin buluşmasını beğenmediydim ama bunlar birlikte maceralara atılacaklar gibi görünüyor. kaderimsin mevzusunun detayı neydi? kızın özelliği neydi unuttum. geralt ile bağlantısı da vardı, öyle bir şeyler ama onu da unuttum. canavarsın göndermesi yaptılar. kızda bir sıkıntı var ama sezon sonuna kalacak o iş. geralt her türlü seni koruyacağım dedi, göreceğiz bakalım.

.bölüme özel eski dosta geldiler. witcher'ların evine getirmek istedi. dinlenip iyileştikleri yermiş ama köyü yaratığın teki dağıtınca civardaki elemana gitti. o eleman da yaratığı koruyormuş. rahibeye tecavüz ettiği için yaratık haline gelmiş ama bu değişik yaratığı bulup iyileştirdiği için onla takılıyormuş. bir taraftan mutlu mesut gibilerdi. witcher gelip bu yaratıktır diyerek hükmünü verip infazı gerçekleştirdi. yaratıksa bile seni seviyordu dedi. adamın laneti kalktı ama kalbi kırık kaldı.

.bölümün renkleri, aksiyonu falan baya güzeldi. geçen sezon bu kadar iyi değildi. yine ağır konuşmalar var ama bu kıvam güzel olmuş. yen'i arıyan büyücü kadını da çok hatırlamıyorum. esas kızın sıfatını bile unutmuşum farklı biri gibi geldi. öyle söyleyeyim yani.

.güneyliler, bunları özgürleştirmeye gelmişmiş. başlarını esir almışlar, bu büyücü karı beynine girdi ve istihbarat almaya kalktı. diğer tarafta yen'i götürdüğü yer de bunlarla ilgili olabilir, bakalım güzel bir yere gidecek gibi görünüyor.

--- spoiler ---