17 Aralık 2021

haepiniseu s01e08:

 Countdown

--- spoiler ---

.güzelim diziyi ve konuyu çöp etmişler. hiçbir şey olduğu yok bir de karakterler arası saçma sapan alavere ve dalavere oluyor. polis arkadaşları kızda çizik var diye diğerlerinin gazına gelip silah çekiyor falan, bu nedir lan? bunca zaman niye hasta olmadı? ısırılan hemen hasta oluyor düşünsene bir. adamın kafa gitti, din değiştirdi, rahip ve yönetici karının gazına geldi ama çok saçmaydı.

.dışarda zenginleri kobay olarak kullandı, düşünce olarak iyi de olacak iş değil. neymiş tedavi bulmuş da şuymuş buymuş. hem böyle bir ilacı niye bunlar kullansın ki? çok abartı saçma bir hadiseye döndü olaylar, dış dünyadan gösterdikleri de bu kadar sadece.

.üç günlük karantinayı süresiz uzatmışlar. insanları içeri kitleyip bırakıp gidiyorlar, çin mi bu? mümkün mü? insanların dışarı çıkmaması, denemesi ya da haberdar olmaları da saçma. en azından internetin ve diğer kanalların açık olması gerekirdi, hepsi aşırı saçma ilerliyor.

.dünyanın bu kadar çivisi çıkmışken bu mallar ellerinde iki gram yiyecek ile para kazanma derdine düştü, bu da güya eleştiri ama aşırı saçma. ulan dünya bitmiş, tedavisi yok, içerde kalmışsın hala para kazanacaklarmış da birbirlerini yiyorlar.

.doktor denen mal adam diğerlerini enfekte etmeye çalışmıştı, güler müsün ağlar mısın? karısının cinayetinden böyle kurtulmayı planlamış ama polis eleman neyse ki en mantıklı şeyi yapıp ilaçları değiştirmiş, en sağlam karakter bu neyse ki, o yüzden hala izlenir durumda ama çok bozdular.

--- spoiler ---