17 Aralık 2021

the expanse s05e03:

 Mother

--- spoiler ---

.naomi salağını oğlu paketledi. güya hepsi çok iyi arkadaştı ama gemisini alıp karıyı götürdüler, bir de bunların dertleri ile uğraşacağız. kuşaklı çatışması yetmedi bir de terörist babası ve oğlu anasını kaçırıyor falan filen. iç gezegen sevicilermişmiş de şunlar bunlar, bu hikayesi o kadar saçma ki anlatamam.

.neyse ki bölüm sonunda dünyaya göktaşı çarptı çok uzatmadılar. tam o sırada olayın itirafının ses kayıtları avasarala'ya geldi, engellemeye çalışıyordu ama başaramadı, o da güzel oldu. devamı gelecek mi? en büyük olan bu muydu? çok büyük bir şey göstermediler ama zaten adamlar ufak tefek olaylara çok uğraşırken böyle şeyleri geçiştiriyorlar.

.mars tarafında da olaylar kötüye gidiyor. silah kaçakçısı olan tipler belli oldu. alex ve bobbie olayı takip edecek gibi ama alex'in her şeyi anlatması sonra dayak yemesi falan biraz komik oldu.

.drummer denen arkadaş hafiften lezbiyenmiş, onu da ilk kez gösteriyorlar. bu dizide fazla bir sevişme sahnesi hatırlamıyorum şimdi bolca göstermiş oldular. idam edilen abimizin ses kaydını kendisi yolladı, benim savaşım değil diyerek marcus'un peşini de bırakmış oldu herhalde. garip garip işler işte.

.holden ve istasyon görevlileri de olayı araştırıyor. olayları bir yere kadar getirdiler. konteynır içinde olduğunu zannediyorlarmış, asker koyacaklarmış da hepsini yakalayacaklarmış. durum bundan ibaret. protomolekül hikayesi nereye gidecek bilmiyorum ama diğer tarafta göktaşı falan çarptı, adamların konu bu kadar karışık işte.

--- spoiler ---