31 Aralık 2021

the expanse s05e09:

 Winnipesaukee

--- spoiler ---

.sezon güzel gidiyor ama standart bir saçmalığı yapalım dediler. katil ya da artık insan öldürmek istemeyen karı yüzünden bir sürü insan öldü. adamlar gelmiş ellerindekine göz dikmiş, tehdit ediyor, onları serbest bırakıyor. geri döneceklerini biliyorlar ve tam kalkış öncesi dönüyorlar. bir sürü insan ölüyor, neyse ki amos falan ölmedi, yaralandı gibi göstermişlerdi, sonra dakika kurtardı kendisini. kalkışa adrenalin verelim demişler, o güzel olmuş ama yine de ne bileyim saçma oldu.

.mekiği düzeltmeleri, birlikte çalışmaları falan güzeldi, amos'un arkadaşı ismini falan da söyledi, hepsinin meziyetlerinden yararlanarak birlikte hareket etmiş oldular, kabilelerini genişletiyorlarmış işte falan derken olaylar bu hale geldi.

.ayda avasarala ile mi görüşecekler? orada planı nedir? bu kadar basit olamaz herhalde. zaten orada da avasarala kabineden istifa etti, diğerlerinin adayı oldu. nasıl bir yapı var? erken seçim olamaz dediler ama aday gösterildi, buna karşı çıkan kumandanı da yanında istiyordu. o da marcus için savaşa hazırlanıyormuş.

.milyonların acısını pek iyi yansıtamıyorlar, bir tane yanarlı dönerli bir anıt yapmışlar. avasarala'nın kocası da öldü kabul edildi, kuşaklıların mekanları da vurmaya başladılar, ceres miydi? milyonların yaşadığı istasyonu da vuracaklarmışmış, orada istifa geldi işte. devamında nasıl olacak bilemiyoruz.

.naomi'nin olay iyice garipleşti. kimse mesajı anlamadı. yaşıyor madem gidelim demeye getirdiler, bir gariplik yok mu ulan desenize? yaklaşınca patlayacağı kimsenin aklına gelmez belki ama ilk alex ile bobbie varacak gibi görünüyor. 

.marcus oğlanı gazladı, anan bizi yine terketti, intihar etmemiş falan dedi. bir taraftan doğru ama diğer taraftan ne yapsın? drummer da holden ile savaşacakmış, o ara işler değişecektir. sezon sonu bakalım ne olacak bir bölüm kaldı.

--- spoiler ---