23 Aralık 2021

the expanse s05e06:

 Tribes

--- spoiler ---

.bu dizinin en beğendiğim bölümlerinden birini izledim. amos'un hikayesi baya tatlı oldu. hapishaneden kaçırdığı kadın kimdir bilemiyorum ama modifiyeli insan olayı zaten ayrı bir dizi konusu, kendisi ile soğukta aç aç bir yerlere ulaşmaya çalıştılar, arada bir mekana uğradılar. zaten mekanı birinden duymuşlardı. oradaki adamı öldürdü ve biraz suçluluk duydu. içinde kötülük olan iyi karakter olarak amos süper bir tip, daha önceden arıza çıkartıyordu ama güzel bir derinleştirme yaptılar. tabii bunu baştan yapsalar daha iyidi.

.marcos olayı nereye gidecek? naomi'yi öldür dedi yanındakiler öldürmedi. hala seveni var demek. oğlu birlikte vakit geçiriyor ama bir şey değişmez, hepsi savaşın içinde. drummer da olaylara dahil oldu. mecburen onları da dahil ettiler. gemilere subay bırakmış gibi oldular, artık onların rütbeleri her neyse.

.avasarala yine kabineye giriyor. düşen uçakta yönetim ölmüş, bu kadar mallık olmaz, uçak yerine yörüngeye çıkartabilirlerdi, onu ağır saçmaladılar. isteyen hemen çıkabiliyor, öyle bir haldeler ama genel sekreteri resmen öldürdüler, tekrar bu kadın işler hale gelsin diye herhalde. kocasından haber alamıyor, pek üzgün.

.holden patlama riskinden sonra harekete geçti ama pek bir şey de yapmadı. bu gidene kadar işler bitti gitti zaten. gemi çok önemli gibi gösteriyorlar ama ne işe yarayacaklar göreceğiz artık.

.alex ve bobbie kendi başlarına koca gemiyi patlattılar. gemilerinin patlamadığını tespit edip içeri girmeye çalıştılar, bobbie onları oyalarken alex geminin motoruna bomba atıp kaçtı, aksiyonlu sahnelerdi, güzel yapmışlar.

--- spoiler ---