22 Aralık 2021

star trek: discovery s03e03:

 People of Earth

--- spoiler ---

.dilityum mudur nedir? bir anda patlamış, tüm yıldız filosu yok olmuş ya, işte mevzu buymuş. geleceğe niye gelmişlerdi? ne yapacaklardı? onu gram hatırlamıyorum. hatırlattılarsa onu bile unuttum. bölüm içinde zaten bir o tarafa bir bu tarafa bir şey olduğu da yok. son kalan yıldız filosu kumandanlarından birinin izini sürdüler, dünyadaymışmış. oralara doğru hızlıca gittiler ama yakalandılar, güya yakalanmayacaklardı. saturnun yanından geçip şak diye dünyaya geldiler, normalde yıllar sürer. yavaş motorda bile iki saniyede oraya geliyorlar demek, olmuyor işte.

.derken dünya kendi içine kapanmış, konfedarasyondan çıkmışmış, etrafa gelen olunca hemen savunmaya geçtiler, teftiş edilmeye durdular, içlerinden genç bir kızcağız çok zekiymiş ama yıldız filosuna girmek istiyormuş. simbiyotik yaşam tarzına geçmiş. bu ne yavrum ya, o yüzden ömrü uzamış sayılırmış. aradıkları askerin hafızasına sahipmiş ama tam ulaşamıyormuş. bir sürü dert yani. yoruldum şimdiden.

.dilityumu görünmez gemiye almışlardı. michael zenci elemanla takılmamış, bölüm sonunda veda ettiler güya ama neyse işte onla birlikte bir aksiyon yaşadılar, diğer gemiden almaya geldiklerinde pat diye elemanı yakaladılar, nasıl yakaladıklarını görmedik. kendisi titan'a yerleşmiş, zor zamanlar yaşamış bir bilim insanıymış. bir çok bilim kurgu dizinde gördüğümüz bir karakter, burada da karşımıza çıktı.

.biraz konuşunca insan olduğunu anladılar, sonra da anlaşmış oldular. discovery bombaların havalarda uçuşacağı bir savaşı konuşarak engelledi ama saru ve michael arasında biraz güvensizlik oldu, ıvır ve zıvır yani.

.bu ergen kızdan olay çıkartacaklar, olaylar karışacak ama izlemesi yorucu, tipler yorucu ve bilemiyorum versiyondan mı ama devamlı müzik basmışlar arkaya, arkadaş iki saniye susmuyor. uzay yolu türk dizisi.

--- spoiler ---