21 Aralık 2021

the expanse s05e05:

 Down and Out

--- spoiler ---

.bu sezon hala iyi gidiyor. en son gemiye sabotaj yapmışlar naomi diğer tarafta iki saniyede olayı çözüp telefondan holden'ı uyardı, neyse ki son dakikada hayatını kurtarmış oldu. oğlan ağzından kaçırdı oradan anladı. bıçak alıp marcos'u öldürmeye gitmek falan komikti, intihar görevi mi? başarsa ne olacak? gemide serbest bırakmaları da saçmaydı ama güzel oldu.

.amos'un tarafta olaylar çok garip oldu. yer altında bir tek bunlar hayatta kalmış. buraya inmese ölecekmiş. bir gün fazladan kaldım falan diyor ama yer altından bir tane mutasyonlu mahkumun yardımı ile merdivenden yavaş yavaş çıktılar, o merdiveni de duvarın içine mühürlemişler ama bir şekilde başardılar. eleman buna minik dediği için baya kızdı, az daha öldürüyordu ama neyse ki son anda onu hallettiler, güzel sahnelerdi.

.kuşaklı olayını çok abarttıklarını hep vurguluyorum. yok efendim havamızı suyumuzu kestiler diyorlar. sonra tüm güneş sistemine meydan okuyorlar, halka falan bizim diyorlar. nasıl bir anlayış, nasıl bir kafa bilemiyorum. o kadar çok mu insan var? insan gücü gerekmiyor mu? birbirlerini öldürerek mi kazanacaklarmış?

.mars tarafında da işler aksiyonlnuydu. bunlar olayı takip etti, gemileri teslim etmişler ama son dakika yakalandılar. üzerlerine bomba saldılar, alex arkadşaımız zorla kurtuldu ama son dakika tüm itiş gücünü bırakıp bombayı patlattı. uzayda öyle sürüklenecekler yani.

.protomolekül olayını tekrar etmeseler diye umuyorum ama halka olayını komple unuttular. diğer tarafta bir şeyler var deyip olayları teröre bağladılar ve orada tıkandı.

--- spoiler ---