20 Aralık 2021

dexter s09e07:

 Skin of Her Teeth

--- spoiler ---

.dozu artırdılar, işler garip şekilde ilerliyor. dexter bölüm sonundas yakalandı. bu kurt abimiz sağlam çıktı, sezonun kötüsü olarak gayet iyi oldu. adamın dna'sı bile eşleştiği halde nasıl bir plan yaptıysa babamın işlediği bir cinayet diyerek kurtuldu. seri katil olarak onun da geçmişinde olay varmış. kamyoncu babası yoldan kadın alıp eziyet edermiş. oğlan da önde oturur o plağı dinlermiş. şimdi o plak öldürme plağı oldu ama bu hikaye en saçma kısım, ilk öldürmenin bu şekilde olmuş olması. evine geri götüreceğim seni diyerek kızı güya düşünüyor, kız bunun elini ısırıyor kaçıyor. kaçarken arkasından tüfekle vurup öldürüyor, bu ne lan?

.şerif karının olayları çözmesi geçen bölüm sonunda dexter'ı ismen çağırıp yardım istemedi iyidi. dişinden hemen deri örneği aldılar ve katili hemen buldular ama bu bile yetmedi. dexter bu sefer olayları kanuna bırakmıştı ama sonu iyiye gitmedi. deb öldür demişti, onu dinlemedi. öldürse de büyük olay çıkardı ama şimdi öldürmesi gerekecek.

.üstelik adam oğlunu öldürdüğünü biliyormuş. küllerin uçuştuğu gece mevzuyu çözmüş, yakarak kurtulduğunu düşünmüştü ama bacağındaki titanyum aklına gelmemiş. kimsenin aklına gelmedi ama senaryonun güzelliği de burada. titanyumları koz olarak kullandı, harrison ile mesaj göndertti, bölüm sonunda da dexter'ı paketlediler.

.hem de tam harrison açılmıştı. mevzuyu hatırlıyormuş, podcast'ten sonra bunu fark etmiş. insanlara kızgınmış ve zarar vermek istiyormuş. dexter konuşmalıyım dedi, harrison korktu kaçtı ve babayı aldılar götürdüler, dizinin bütün bölümleri için beklenen anı böyle ötelediler. sezon sonu güzel toparlarlar diye umuyorum ama çok geriyorlar.

.diğer tarafta dexter'ın gariplikleri de ortaya çıktı. belki seri katil elemanı öldürmesine göz yumabilir. birlikte kanun savaşçıları olurlar diyeceğim ama hem küçük yer pek mümkün değil hem de çok saçma olur. belki bir seferlik olur ve başka yere giderler, bilemiyorum ama dexter'ın yalanlarını yakalıyor. molly'yi kurtarma olayını da anladılar, garipti yani. 

--- spoiler ---