18 Aralık 2021

the expanse s05e04:

 Gaugamela

--- spoiler ---

.bu sezon baya iyi gidiyor aslında. kuşaklı olaylarını zirveye çıkardılar. neymiş efendim dünyaya göktaşı atarak kuşaklıların özgürlüğünü kazanmış. milyonlarca insan öldürerek... bunun bir mantığı yok, bunu aktaracak kadar zaten bir olay olmadı. kitaplarda olduysa bizi ilgilendirmez. bu sınıf çatışması olayı dizinin en kötü yeri bence, yani sırf bunun için yapmışlar gibi ama olmamış. insanlık bu hale gelince hala bu dertleri olacaksa zaten bir manası yok, tüm gönderme buysa da başarılı değil. uzaylı tehdidi var, bir değil iki tane ama adamlar hala birbirlerini öldürmekle meşgul, saçmalığa bak.

.avasarala olayları düzeltmek için durduğu yerde yırtındı, bir tane aşçı bulup onunla genel sekretere ulaştı, karı neyse ki lafını dinledi ama uçağı düştü büyük olasılıkla, o da saçma oldu. göktaşı çarptığında uçakla kendini korumak nedir? dünyanın dışına çıkıverselermiş, bu neydi şimdi?

.holden tarafında çekiçli reisi öldürdüler, durduk yere kuşaklı bir karı geldi, çatır çatır öldürdü ve protomolekülü aldı kaçtı. zaten marcos'un sonraki tehdidi de bu oldu. bize düzgün davranmazsanız salarız üzerinize protomolekülü diyor, uzaylı var tüm insanlığı yok edebilir ama bununla tehdit ediyor, yersen arıtk.

.naomi de olayların ortasında ellerine geçti, oğlu paketleyip babasının yanına getirmişti. adam da gerile gerile durumu anlattı, üzerine o odasındayken bildirimi yayınladı.

.marslı kardeşlerimiz güzel bir sohbet içindeydi. silahların satılması üzerine araştırmalar yapıyorlardı, zaten gizlenme teknolojisi olmasa bu olay olmazdı, hepsi bunların hatası bir taraftan. bobbie faresinden vazgeçme olayını güzel anlattı. insanın üzülebileceği belli bir sınır var diyor, her şeyin bir sınırı var o yüzden çok da zorlamayalım diyor. özetle böyle. hayırlısı demek gibi bir şey aslında ama güzeldi.

--- spoiler ---