15 Aralık 2021

the expanse s05e02:

 Churn

--- spoiler ---

.amos'un olay baya iyimiş. anası hayat kadınıymış, ölmüş gitmiş. yaşlı adamla pek mutlularmış. ev de amos'un mafya arkadaşına aitmiş. adamı çıkartacak diye konuşmaya gitti. amos öldürdüğü adamın yerine geçmiş, adı timoty gibi bir şeymiş. mevzu buymuş. neden bunları yapmaya dünyaya gelmiş? anası ile vedalaşma gibi mi bilemedim, güzeldi ama sahneler.

.marsta kaçak silahlar olayı varmış. silahları alan arkadaş avasarala mıdır nedir tam adı, iranlı kadınmış. o da kendi çapında hala dünyayı kurtarmaya çalışıyor. neden bilim üssünün patladığını anlamaya çalışıyor. mevcut yönetimle anlaşamıyor, işler karışınca hoş olabilir.

.holden'ın bulunduğu yerde karıyı paketlemişlerdi, onu son anda kurtardılar. istasyonda protomolekül ile olaylar olmuştu. ne yaptıklarını anlamıyoruz, yeni tehdit var dediler ama olaylar fazla karışık.

.drummer mıdır nedir, o da korsanlardan pay kesiyor, onun da gereksiz hikayesini aktaracaklar gibi. kuşaklı karın ağrısı şeklinde olaylar ilerliyor, herkes bir tarafta, iç gezegenler dış gezegenler, öyle anlatıyorlar sanki şurası gibi.

--- spoiler ---