14 Aralık 2021

the expanse s05e01:

 Exodus

--- spoiler ---

.bir sezonunu kaçırmışım. star trek ile birlikte geçen sene kaçmış hepsi demek. bu dizi çok daha kaliteli ama çok fazla muhabbet var. defalarca dedim, her gördüğümde yine diyorum. bir sürü tabaka var, hala alıştıramadılar, ulan herkes kitaplarını bilmek zorunda mı? sen dizi yapıyorsun açıkla işte devamlı. arada gönderme yap, bilemiyorum artık. izlememizi istemiyorlarsa söylesinler.

.beşinci sezon diğerlerine göre görüntü olarak daha güzel başladı. adamlar iyice parayı hasmış gibi görünüyor. devamlı geniş çekimler, bir sürü mekan, bir sürü insan, uzay gemileri falan da güzel görünüyor. gördüğümüz bu sadece.

.dünyadaki yönetici iranlı kadın ayda göçmenlerle ilgili bir yeri yönetiyor. amos bir şeyler peşinde ama anlamıyoruz. durduk yere adam pataklıyor, eski mafya olduğunu özetlerden anladık, bunu söylerken bile kaçırmışım.

.holden dinlenmiş, tedavi falan oluyor ama kafa biraz karışmış, geçitlerden girip çıkarken değişik şeyler görüyormuş. protomolekülden sonra başka bir şeye geçiyorlar, bunları da yok eden bir şeyler varmış. fazla kurcalamayalım onları canlandırırız diyor ama mevzu nedir, gram hatırlamıyoruz ve anlamıyoruz.

.naomi oğlunu gördü, onu almaya gidecek. oğlu babasının izinde teröristin teki olmuş. kuşaklı arkadaşların derdi bu yani. gözlem istasyonunda adam öldürdüler, sonra da göktaşlarının çarpmasını izlediler. geçen sezondan göktaşı olayı vardı, dünyaya göndermişlerdi, şimdi tespitini engelliyorlar gibi anladım ben.

.alex kendi başına takılıyor, marsta ailesinden af dilemeye gitti. pek başarılı olamadı. bobbie ile görüştü, ondan da azar yedi. bobbie kaçak silahları toparlıyor, görevi bu olmuş herhalde. sonra nereye gider bilemiyoruz. para veren kim onu da bilemiyoruz.

--- spoiler ---