13 Aralık 2021

hanna s01e08:

 Utrax

--- spoiler ---

.baya güzel bitirdiler, bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. yeni utrax olayına dalalım dediler, kızları kurtaracaklar. hepsi birden kurtulacak diye kocaman bir araçla geldiler ama gele gele bir kişi geldi. bir taraftan mantıklı çünkü bu arkadaşları özel yapmışlar bunca zaman ilaçla eğitmişler, hepsinin gelmesi saçma olurdu. bir tanesi bile çok şey değiştirir.

.erik arkadaşımızı kaybettik. kız için kendini feda etmiş oldu. annesi ile aşk hikayesi pek cılız kaldı ama adam kadın için bunu yaptı, çocuğuna baktı büyüttü ve nerdeyse intikamını aldı diyebiliriz. bu açıdan güzeldi. en sonunda da güzelce öldü. aslında kurtulsa da olurdu ama hanna ve arkadaşını tek başına bırakalım demişler, bir dahaki sezon birlikte takılacaklar mı bilemiyorum ama güzel olacak gibi.

tesise dalmaları falan da güzeldi, biraz fazla zaman kaybettiler ama zenci arkadaş yardım ettiği için ilerlediler, sonra öldürülmekten bir anlamda onun sayesinde kurtuldular. sonunda yaraları yüzünden ölmüş gitmiş oldu.

.sawyer denen tip de son dakikada öldü. marissa yine olayların başına geçecek gibi. hanna'ya karşı neden iyi onu anlamadık ama kendi tarafına da artık güvenmiyor, mevzu bunla ilgili olmalı. zaten insan deneyi, özel askerler şunlar bunlar işin diğer tarafı. bilim insanlarına çok sıra gelmedi.

.hanna'nın babasının ölümüne ağlaması sahnesi pek dokunaklıydı. bence güzel oynamış. kız biraz değişik bir tip, romanya ile mi ilgili bilemiyorum ama baştan sonra çok keskin hareket etti, sonunda dağıldı ama yıkılmadı, ormana doğru yol aldılar, oralarda takılacaklar galiba.

--- spoiler ---