11 Aralık 2021

haepiniseu s01e07:

 The Intruder

--- spoiler ---

.dizi baya kötüye gidiyor, insan hayret ediyor. ne kadar da güzel başlatmışlardı ama şimdi adamlar komikli zombili arkadaşa haç gösterip defetti. bu ne lan? komik de yapmıyorlar ha, ciddi ciddi zombiye vampir muamelesi yaptılar, rahip adammış da bu arkadaşı korumuş da şudur ve budur. çok saçmaydı.

.esas kızımız tüm dünyadaki tek antikor üretebilen insan nerdeyse, en azından çizildikten sonra işlerin kötüye gitmedi tek örnek, normal şekilde çağırsa gelecek olan bu arkadaşı bayıltarak götürmeye çalıştı, hani beynini açacak desek, öyle bir durum da yokmuş herhalde. ne yaptığını bilmiyorlar gibi hareket ediyorlar, o yüzden ağır saçmalıyorlar.

.kızın uyuşturucuya dirençli olmasını çabuk iyileşme olayına bağladılar ama başka belirti yok. karantina merkezinde de kalmıştı, bir manası yok. devamlı saçma sapan geyikler üzerine bir de salgın hikayesini hiç ettiler.

.tüm dünya bu haleymiş, kız çok önemliymiş. duyulursa kanını kuruturlarmış ulan manyak mısınız? hiç mi bilim insanı yok. durumu çözüp tedaviye falan geçilmez mi? üzdüler.

.apartman içine zombiler dalmıştı, fazla olay yaratmadan dağıldılar, bir kısmı tekrar insan haline gelmiş, spor salonundaki tipi yarbay geldi öldürdü. bizim çift biraz dövüş sergiliyordu araya girdi. madem ısırılmasını bekleyecekti, niye müdahale etti mesela. bir öyle yapıyor bir böyle yapıyor. çatıda ısırmasını beklemek de neydi? hadi yaptın niye geri vazgeçtin? virüsü ısırmadan da kontrollü şekilde veremiyor musunuz? bak sinirlenmeye başlıyorum.

.küçük kız olayı da aşırı saçma, bir sürü sahne harcanıyor bunun için, gereksiz karakter o kadar çok ki... youtuber oğlanı kasten koydularsa bile saçma, anası babası aynı şekilde. avukat desen olmamış, avukata yavşayan karı desen hiç olmamış. adam iki saat kendini kokluyor, görsen sabaha kadar sevişmiş ama sadece sarıldı. çok abartmışlar. devamlı titrek el hareketleri, devamlı bağırışlar, kore sineması bu değil oğlum.

.geçen bölüm psikopat elemanın dairesi önünde bitmişti. hapları bu aldı demişlerdi, öyle bir şey yokmuş herhalde. içersi yığınak gibiymiş. ondan bir şey çıkmadı.

.bir de kötü karakter olarak dünyanın en gereksiz doktor karakterini yapmışlar. adam suya ilaç karıştırdı, hepsini zombi yapıp eline ne geçecek? böyle salakça kötü karakter olur mu? salgın bitince hapse gideceği için mi böyle bir şey yapıyor?

--- spoiler ---