8 Aralık 2021

star trek: discovery s03e02:

 Far From Home

--- spoiler ---

.bu diziyi izlemek çok zormuş. komple unutmuşum. ilk sezonlar iyidi falandı ya insanın aklında o kalıyor, şimdi ne olduğunu da anlamıyoruz, devamlı bir sıkıntı ve uğraşmaca ile geçiyor. devamlı aynı formülü uygulamışlar.

.şimdi zaman yolculuğu yaptıkları bölümle geldiler, önceki bölümlerde gösterilenlerin çoğunu hatırlamıyorum. her neyse, michael'in arkasından bunlar geliyordu. geleceğe niye geldiklerini bile unuttum ya işte bu arkadaşlar da bir yıl sonraya düşmüşler. 

.nasıl bir gemiyse arıtk gezegene çakılıyor, çakıldığında da bir sürü aleti bozuluyor. ulan iletişim aleti niye bozulsun? hadi bozuldu diyelim nasıl yedeği olmaz, koskoca uzay gemisinden bahsediyoruz, çok saçma.

.iletişim olmadığı için haber edemiyorlar. çevreden destek almaya çalışıyorlar. indikleri yer buzul zaten. parazitli bir buzulmuşi gemiyi falan yiyecekmiş. mürettebat kendi çapınca tamir ediyor. ölümden dönen gay arkadaşımız ve onun sevgilisi de bir sürü saçma olay olduydu ya neyse, bu salak yaralı bereli girmemesi gereken yerlere giriyor, neyse ki yapıyor ama yine de gemi kalkmıyor. son anda michael bir yıl sonrası olarak geliyor bunları kurtarıyor, komik.

.arada da işte aleti düzeltmeye gezegendeki arkadaşlara gidiyorlar, hafiften arkadaş oluyorlar ama kötüler geliyor, onlarla hafiften dövüşüyorlar. durum bu.

--- spoiler ---