4 Aralık 2021

star trek: discovery s03e01:

 That Hope Is You, Part 1

--- spoiler ---

.ne olmuş bu diziye? bir şey hatırlamıyorum bir sezon da unutmuşum, izlemeyi unutmuşum yani öyle söyleyeyim. üzerine başka dünyalara gittiler, 930 yıl geleceğe gittiler falan iyice çorba oldu. zaten geçen sezon finalini de beğenmemişim. saçma sapan işleri çok artırdılar, güzel başladıydı ama çok bozmuş, üzüyorlar ve sıkıyorlar.

.bir de bu esas karakter, burnham tek başına kaldı, bütün bölüm onun üzerine oldu. yeni tip de hemen solucan deliğinden çıktığında çarptığı bir zenci arkadaş, dünya zencilere kalmış galiba. nasıl bir dizi anlamadım. çok ayıp ediyorlar.

.bu yeni tip arkadaş da yeni model genli arkadaşmış, tüm dünya ile bağlantılı biri. dua edip hayvanlarla iletişim kurabiliyor, iyi güzel ama karakter olarak olmamış. adamı hırsız gibi gösterdiler, sonra nesli tükenmekte olan canlıları kurtaran bir aktivist gibi bir şey çıktı. bunlardan az kalmış, diğer hayvanlardan da az kalmış. 

.federasyon yangından sonra dağılmış, yangın nedir bilemiyoruz. birden bir madde yanmış, bunlar da öylece kalmışlar 100-120 sene önce dedi. michael salağı 930 yıl öncesinden geldiğinden geleceği kurtardığına hükmetti. orada kurtarma hikayesi neydi bilemiyorum ama geldikten sonra kıyafeti imha ettirdi, solucan deliğini de kapattırdı.

.discovery ekibi nerede? o belli değil federasyon iletişim subayı hintli bir abimizle karşılaştık, odasının görüntüsü güzeldi, onla başlattılar. yıllardır bu anı beklemiş. gerçek bir subay gelip bunu atamış ve bayrağı asmışlar, aman da aman, çok da umrumuzdaydı.

.üzerine bir sürü kovalamaca, kafa güzel olup abartı roller ve çalkantılı kamera çekimleri eklenince izlemek eziyet oldu. yazık etmişler diziye.

--- spoiler ---