6 Aralık 2021

haepiniseu s01e05:

 The Outsiders

--- spoiler ---

.tamam dizi tamamen plazada geçecek ama yine de olayları fazla karakterler arasına indirgemişler. devamlı herkes espri falan yapıyor. komikli zombili olmuş aslında ama tam olmamış, hem ciddi hem böyle kore tarzı gibi.

.genel hikayede sıkıntılar var. şimdi hapın bu duruma yol açtığını hükümet yetkililerine söylüyorlar ama herkese duyurmadılar. ilk iş herkese duyurmak olmalıydı. bizim ekibin içinde bile bu hapı kullananlar var. torbacı arkadaş söyleyecek herhalde ama yine de esas olayın koptuğu yer burası olduğu için bunu görmezden gelmeleri hikayeye odaklanmayı zorlaştırıyor.

.yok efendim kapatmışlar da yok efendim içlerinde karısını öldüren arkadaş diğerlerini öldürtmek için dışarı yollamış da bu tarz şeylere girdiler. bunlar en azından alışveriş yapıp geldi, bu sefer de kapıyı açmadılar, bu da manyakca. ulan daha dur, zaten hepsinin yalıtılmış şekilde kalması gerekiyor. bunu da yapmıyorlar, kontrol de yok. vücut bütünlüğü falan diyecekler ama aile içinde bari en azından diğerini kontrol etse yaşlı kadının olayı görünürdü. şimdi boş yere uzayacak mevzu.

.yani adamlar zombi olayı için değil zengin fakir plaza olayı için bir şeyler yapmışlar. insanları böyle bir duruma düşürünce aralarında ne gibi olaylar olur demeye getirmişler.

.bizim romantik olmayan evli çiftimiz de biri polisçilik oynuyor, diğeri de yanında takılıyor. esas karakterler olarak iyiler ama hikaye saçmalayınca bunlar da bir şey yapamıyor. koca binanın güvenliğini güya böyle sağlamış oldular.

.dışarda karşılaştıkları tipler de normal insana dönünce fark edilmemeye çalıştı. belki buradan gidebilirler ama onu da çok uzatmıyorlar.

.genel hikaye biraz açıklama biraz zombi ile göz korkutma tarzında gidiyorlar. geneli çekmek zor gelmiş, az az yedirelim demişler, o kesin.

--- spoiler ---