6 Aralık 2021

hanna s01e02:

 Friend

--- spoiler ---

.güzel bölümdü. bu tarz konuların en güzel kısımları böyle oluyor. bundan fazlasını yapabilirler mi bilemiyorum. normal dünyadan bir kız çocuğu, psikopat olarak yetiştirilmiş kız çocuğu ile tanışır ve dünyaları kaynaşır.

.sonunda normal kız psikopat kızı görür ve hayret eder. sanki biraz da hayran oldu. böyle olunca tam bir süper kahraman gibi olur. neyse ki yakalayamadılar çok saçma olacaktı.

.tesisten kaçış sahnesini de hatırladım sanki. filmi diziye mi çevirmişler? konu olarak akış benziyor sanki. babası isim vermişti, onu çağırır, bir tane figüran gönderirler, onu ve etrafındakileri güzelce öldürüp tesisten kaçar. bu kadar nasıl yetiştirmişse çok acayip tabii.

.o civarda ailecek tatile çıkmış manyak aile ile karşılaşır. fas'a gelmişler, karavanla gezeceklermiş. kız anne babası kavga ediyor diye isyan edip uzaklaşır ve hanna ile karşılaşır, sonra da pek iyi dost olurlar. normal kız çocuğu dertleri ve takılmaları ile hayatlarına devam ederler.

.alışveriş yapabiliriz, otele gidip parti yapabiliriz. oğlan çocukları ile öpüşebiliriz, şeklinde gelişir. tabii ki hanna pek beğenir ayrılmak istemez ama tehdit olduğunu görünce kızar, kız neyse ki bırakıp gitmez ve olaylara şahit olur.

.bu kadar adam nasıl bir kızı yakalayamaz, denebilir. işi güzelliği de orada ama adamlar odaya gelip aileyi öldürecekler sandım sadece silahı aldılar. silahla saldırıp silahlarına sahip çıkamadılar, o da garipti.

.diğer tarafta babası da kaz yağı sürüp denizleri yüzerek geçiyor, kart postalı aldı. bunların genel bir planı varmış herhalde. amerikayı tek başlarına çökertecek gibiler, öyle gümbür gümbür geliyorlar.

--- spoiler ---