7 Aralık 2021

dexter s09e05:

 Runaway

--- spoiler ---

.aniden harrisonla birlikte baba oğul seri katil olsunlar demiyoruz, yani o da saçma olur ama bu nedir allah aşkına? iki kelam edemeden düşman oldular. bir şekilde harrison olayları kendi başına öğrenebilir, sonra mecburen açıklar, en makul seçenek bu ama olmadı bir türlü.

.diğer tarafta sevgili batista'yı getirdiler. şu dexter'ın öldürdüğü tipin kaldığı otel diyerek oralara gittiler, gitmişken katılalım mı dediler? oraları kaçırdım ama ulan muhabbetin ortasında harrison demek ne alaka? genel muhabbet de saçmaydı ama iyice körün gözüne parmak, saçma oldu. dexter kalitesine yakışmayan diyaloglardı.

.harrison babası inanmadı diye sinirlenip kafayı çekiyor, sonra bayılmadan önce kıza babasının gerçek ismi bu değil diyor. bunların hepsi aynı anda oluyor. tamam tekrar dexter olsun da böyle değil, çok saçma olmuş, üzüldüm.

.dexter'ın kodlarına karşı gelmesi, ölüme sebebiyet vermiş bir uyuşturucu yapıcısını öldürmesi de saçma oldu. ebeveyn olmak bunu gerektirir diyor ama yine olmadı. aşırı dozdan ölmüş gibi yaptı ki o da nasıl ortaya çıkmayacak? onu da anlamak mümkün değil. kesse daha saçma olacaktı ama yine de gereksiz bir atar olarak kabul ettim. onu öldürünce harrison daha güvende mi oldu?

.bu arada çocukla doğru düzgün iletişim kuramadığı için avcı elemanın ağlarına düştü, sadece kızları avlıyordu ama ne bileyim baya saçma bir hal aldı. gerçekten yardım mı edecek ondan da emin olamadım ama en son paketlediği kız akıllı çıktı, av gibi kaçmayınca öldürdü, keyif alamadı en azından...

.kız bunu düşündü mü bilemiyorum ama üzerine atlaması süper hareketti, kendisini tebrik ettim. ruhu şad olsun.

.dexter'ı sistematiği yüzünden de sevmiştim. şimdi çok karambole gidiyor. iç sesi debra olarak çok abartı olmaya başladı. ilk hadi eğlendik falan ama devamlı tersine hareket ediyor, devamlı bağırıyor çağırıyor, sıkıntı veriyor. ayrıca işler onun dediği şekilde de iyiye gidecek değil.

--- spoiler ---